Tallinnas kõlab pudelimuusika

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Pudeliring.
Ansambel Pudeliring. Foto: Erakogu

Sel nädalal aitab kultuuripealinna aasta alguseni jäänud aega sisustada eksperimentaalne puhkpilliansambel Pudeliring, andes kontserdi 14. oktoobril Viru Keskuse Rahva Raamatus ning 17. oktoobril Solarise Apollos. Kultuuripealinna aasta alguseni jääb 12 nädalat.

Eksperimentaalne puhkpilliansambel Pudeliring koosneb interpreetide ja heliloojate sõpruskonnast. Ansambel sai alguse ideest leida taaskasutatud klaaspudelile uus rakendus täisväärtusliku muusikainstrumendina ning esitada pudeleid puhudes lugusid mitmehäälsetes seadetes. Ansambel esitab nii poplaule kui klassikat, esinedes edukalt ka varasemal "52 üllatuse ja idee" sarja ettevõtmisel "Bussijaam heliseb".

"Pudelite esialgne materiaalne sisu on tühjendatud, asemele tuleb mõtteline muusikaline sisu, mida käega katsuda ei saa, küll aga kõrvaga kuulda. Sellega taunime tarbimismentaliteeti - asjade, superstaaride ja ilusate autode kultust või hullusid päevasid ostukeskustes," kirjeldas ansambli üks eestvedajaid Diana Kiivit.

Lugemisaasta puhul mängib ansambel sel nädalal kahes raamatupoes: neljapäeval, 14. oktoobril kell 19 Viru Keskuse Rahva Raamatus IV korrusel ning pühapäeval, 17. oktoobril kell 12.30 Solarise Apollo kohviku kõrval laval. "Kui mängides loeme nooti, siis lugude vahel loeme raamatut. Millist ja millest, jääb üllatuseks," tutvustas Kiivit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles