Marokolannad võivad seksikate seelikute kandmise eest saada vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko naised
Maroko naised Foto: SCANPIX

Islamiriigi Maroko kuurortlinna Agadiri eeslinnas Inezgane´is arreteeriti kaks marokolannat, kes kandsid avalikkuses seksikaid liibuvaid seelikuid.

Kaks juuksurit, kelle vanus on 23 ja 29 eluaastat, jalutasid möödunud kuul läbi vabaõhuturu kui neid märgati, edastab Daily Mail.

Meessoost turumüüjad piirasid naised sisse süüdistades neid ebasündsalt rõivastumises.

Sündmuskohale kutsutud politsei viis naised kaasa. Neile esitati süüdistus avaliku korra rikkumises.

See juhtum sai vastukaja kogu maailmas ning internetis käivitati petitsioon «Seeliku kandmine ei ole kuritegu» ning sellele on allkirja andnud tuhandeid inimesi.

Marokos on olnud mitmeid demonstratsioone, kaasa arvatud äripealinnas Casablancas, milles nõuti naistele õigust kanda, mida nad soovivad.

Eile kogunes Agadiri kohtumaja juurde grupp inimesi kohtu alla antud naisi toetama.

«Need naised olid riides väga sündsalt, mitte paljastavalt,» sõnas Maroko inimõiguste organisatsiooni esindaja Bouchra Chetouani.

23- ja 29-aastase naise saab kohtu alla anda Maroko seaduse kohaselt, mis keelab liiga paljastavate ja moraalireeglitega vastuollu minevate riiete kandmise. Süüdi mõistmisel võib neid ees oodata ühe kuu kuni kahe aasta pikkune vanglakaristus.

Marokos näeb kohalikke naisi tavaliselt mosleminaiste katvas riietuses, kuid on ka neid naisi, kes on sellest loobunud ja kannavad läänelikke rõivaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles