Pariisis arreteeriti kunstnik, kes tegi alasti selfie`sid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milo Moiré
Milo Moiré Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinna Pariisi ühe vaatamisväärsuse, Eiffeli torni juures võttis naiskunstnik end alasti ja poseeris «eevaülikonnas» turistide selfie´de jaoks.

Tegemist oli 31-aastase Šveitsi kunstniku Milo Moiré´ga, kes on ka varem oma keha paljastavaid ja šokeerivaid etteasteid teinud, edastab news.com.au.

Möödunud aastal kasutas ta teose tegemiseks vaginasse pistetud värvi sisaldanud mune, mis ta kanvaale heitis.

Seekord aga süüdistati teda avaliku korra rikkumises.

Moiré lähenes turistidele ning pakkus, et nad teeksid koos temaga selfie. Osa oli rõõmuga nõus, kuid oli ka neid, keda selline ettepanek šokeeris.

Kohale saabunud politsei käskis naisel riided selga panna ning ta viidi minema.

«Ta arreteeriti, kuulati üle, temalt võeti sõrmejäljed ja pildistai ning visati kongi nagu ta oleks kurjategija,» teatas kunstniku mänedžer Peter Palm.

Pariisi politsei vabastas naise järgmise päeva hommikul. Talle ei esitatud avalikus kohas alasti olemise süüdistust, kuid ta sai hoiatuse.

Varem oli ta lasknud endaga selfie`sid teha Šveitsis ja Saksamaal ning siis ei tekkinud probleeme.

Moiré on hariduselt psühholoog ning katsetab enda sõnul tänapäeva maailma piire.

Prantsusmaal on kunsti eesmärgil enesepaljastamised lubatud, kuid kui ületatakse teatud piir, võib saada kuni ühe aasta pikkuse vanglakaristuse.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles