Simple Session tutvustas NBC eetris Eestit 120 miljonile ameeriklasele

Elu24
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Session 2015, BMX-ratturite autasustamine
Simple Session 2015, BMX-ratturite autasustamine Foto: Martin Ilustrumm

Pühapäeval 28. juunil jõudis 120 miljonis ameerika kodus leviva telekanali NBC eetrisse telesaade aprillikuus Tallinnas Tondiraba jäähallis toimunud Simple Sessioni võistlustest.

Red Bull Signature Series ekstreemspordisaadete sarjas eetrisse jõudnud kahe tunni pikkune (koos reklaamidega) saade oli täielikult pühendatud Simple Sessionile, tutvustades võistluste taustal lähemalt ka Eestit. Peaasjalikult said ameerika vaatajad ülevaate BMX-finaalidest, pisteliselt aga ka rulafinaalide olulisematest hetkedest.

Kui algselt oli saade plaanitud eetrisse anda NBC Sports kanalil ning 14. juunil, siis saatesarja muutunud eetrigraafik ja kanal võimaldas saadet jälgida ligi kaks korda suuremal auditooriumil: 78 miljoni asemel 120 miljonis kodus.

Simple Sessioni korraldaja Risto Kalmre sõnul on võistlus olnud aastate jooksul pidevalt ameerika ekstreemspordile pühendunud telekanalite huvifookuses, kuid täispikk saade NBC on kahtlemata suur hüpe mitte vaid võistlusele, vaid ka aladele, milles seal võisteldakse. «NBC on telekanal, mis vahendab ameerika vaatajateni olümpiamänge, Tour de France'i, hokiliiga NHLi võistlusi, korvpalliliiga NBA mänge, jalgpalli suursündmust Super Bowli. Simple Sessionit peetakse BMXis maailma üheks esivõistluseks ning kajastus nii suure spordikanali eetris aitab seda kindlasti kinnitada,» sõnas Kalmre.

Saadet juhtis juba neljandat hooaega jooksva Red Bull Signature Seriese saatejuht Sal Masekela ning võistlust kommenteerisid legendaardne BMXi-sõitja Chris Doyle ja NBC spordikommentaator Todd Terris.

Kokku jõuab Red Bull Signature Series sarjas aasta jooksul 13 eraldi saatena NBC Sportsi eetrisse 20 tunni jagu ekstreemspordimelu üle maailma, iga saade kajastab ühte sündmust. Red Bull Signature Seriese näol on tegu hetkel kõige progressiivsema action-sporti kajastava saatekollektsiooniga, kus on suur rõhk tipptasemel toodetud, efektsel ja innovatiivsel originaalmaterjalil, mille eest hoolitseb telekanaliga koostöös neljandat aastat järjest Red Bull Media House.

Red Bull Signature Series sarja kohta leiab täpsemat infot siin.

18. ja 19. aprillil Tondiraba jäähallis toimunud Simple Sessioni 15. sünnipäeva võistlused võitsid kanada BMX-rattur Drew Bezanson ja prantsuse rulataja Robin Bolian. Kokku võistles kvalifikatsioonides 88 BMX-ratturit ja 67 rulatajat 34 riigist, neist pääses finaalidesse 24 BMX-ratturit ja 25 rulatajat. BMX-finaalidesse eestlastel sel aastal pääseda ei õnnestunud, küll aga rulasõidus: 17ndana kvalifitseerus finaali 23-aastane Aleksandr Tubin, kes saavutas finaalis 21. koha. BMXis läks parima eestlase auhind kvalifikatsioonides parima kohaliku tulemuse ehk 51. koha saavutanud Erik Orgole.

Foto: Martin Ilustrumm

Simple Session 15 finaalidest tegi koostöös korraldajatega suurejoonelise teleülekande Red Bull TV, mis on täismahus järelvaadatav Simple Sessioni kodulehel ja Red Bull TV keskkonnas. Viimases on vaatamiseks üleval ka lühemad videokokkuvõtted. Kvalifikatsioonidest otseülekannet ei toimunud, kuid võistlused on järelvaadatavad Simple Sessioni Youtube's.

Simple Sessionit peetakse üheks kõige rahvusvahelisemaks ekstreemspordisündmuseks maailmas - igal aastal osaleb võistlusel umbes 180 tippsõitjat enam kui 30st riigist. Otseülekannet võistlusest jälgib igal aastal sajad tuhanded silmapaarid üle maailma ning võistlust on lisaks kümnetele ajakirjadele ja veebiportaalidele kajastanud telekanalid Extreme Sports Channel, Eurosport2, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV, lisaks on võistlus olnud interaktiivselt jälgitav mängukonsoolis XBox.

Juba selle aasta novemrbiks kerkib Simple Sessioni tegijate tõukel Rae valda Peetrisse uudne, Euroopas ainulaadne ning rahvusvahelistele tippnõuetele vastav elamusspordikeskus, kus saab olema võimalik aastaringselt harrastada paljusid erinevaid, nii traditsioonilisemaid kui ka uuemaid spordialasid, sealhulgas rulasõitu ja BMXi. Elamusspordikeskuse sisehallis hakkavad paiknema BMX-krossi treeningrada, skatepark, trampliinid, võimlemisala, poroloonbasseinid ning drop-in atraktsioon, mida saab kasutada freestyle-suuskade, lumelaudade, rulade, BMX-rataste ja mägiratastega. Keskuses pakutavad teenused on suunatud nii harrastajatele kui ka võistlussportlastele ning tänu siseradadele on keskust võimalik kasutada aastaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles