Võsu Jazz teatas oma teise peaesineja

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazz-muusik Anders Bergcrantz
Jazz-muusik Anders Bergcrantz Foto: promo

19. ja 20. juulil toimuv jazz-festival Võsu Jazz teatas oma teise peaesineja – tänapäeva Miles Davis’eks nimetatud Anders Bergcrantz, mille peale küsis Jazzkaare korraldaja Anne Erm: «Kuidas te sellise peaesineja saite?!»

Anders Bergcrantzit peetakse üle maailma oma ala nimetamisväärseimaks artistiks. Ta on esinenud ja lindistanud koos mitmete nimekate muusikutega, sealhulgas Dave Liebman, Billy Harper, Victor Lewis, Billy Hart, Richie Beirach, Monica Zetterlund, Rootsi Kuningliku Stockholmi sümfoonia orkestriga, Norra ooperi sümfoonia orkestriga, McCoy Tyner ja Mike Brecker. Ta on ka võitnud mitmeid auhindu ja krooninud edetabeleid, sealhulgas 1995. ja 2007. aastal «Kuldplaat», mis on Rootsi prestiižeim jazzi auhind. 1995. ja 2008. aastal autasustati teda «The Jazz Cat» auhinnaga «kaasaegse jazzi staari» kategoorias.

Foto: promo

Andres sündis ja kasvas muusikalises perekonnas. Tema isa Bergcrantz (1931-1998) oli tuntud jazz pianist ning ka kaks vanemat venda Håkan ja Thomas olid aastaid profesionaalsed muusikud.

Anders Bergcrantz on tuntud, kui soolo-artist kelle esituses on vapustavalt võimsust ja mitmekülgseid emotsioone. Tema esitusi võrreldakse selliste klassikaliste trompeti legendidega nagu Woody Shaw, Freddie Hubbard, Lee Morgan ja Miles Davis. Sellele vaatamata on Andres välja arendanud sügava ja hingest tulevalt individuaalse esitlusstiili. Ta esineb üle maailma soolo-artistina ja enda kokku pandud kooslustes. Lisaks tegutseb ta aktiivselt ka õpetajana.

Foto: Viktor Burkivski

Võsu Jazz’i märksõnadeks on – suvi, rand, kõrgetasemelised jazz muusikud, väga hea toiduala värskendavate jookidega ning tore lasteala. Olles üks Põhja-Eesti suurim puhkuse-keskus, on Võsu ideaalne asupaik (vaid ühe tunni kaugusel Tallinnast) muusikalise gurmeefestivali läbiviimiseks. Festivali üheks säravaimaks esinejaks on «Eesti Otsib Superstaari» saates kolmanda koha võitnud Kristjan Kannukene, kes astub üles kohtuniku Rein Rannapiga.

Piletid on eelmüügis Piletilevis hinnaga 15 eurot päev ning 25 eurot festivali pass.

Programm ja lisainfo siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles