Klaaspärlimängul kõlab Oscari- ja Grammy-võitja ning Pekingi olümpiamängude muusika looja Tan Duni muusika

Elu24
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi Olümpiamängude muusika looja Tan Dun
Pekingi Olümpiamängude muusika looja Tan Dun Foto: Erakogu

Ang Lee filmi «Crouching Tiger, Hidden Dragon» muusika loomise eest Oscari, BAFTA-auhinna ja Grammy võitnud Tan Duni muuska kõlab 10. juulil Klaaspärlimängul. Suurimate hiina kassafilmide, nagu «Hero» ja 2008. aasta Pekingi olümpiamängude muusika looja teosed on ühed tuntuimad tänapäeva filmimuusika tööstuses.

Lisaks filmimuusikale on Tan Dun loonud muusika ka mitmele kuulsatele ooperitele. Neist tuntuim on Metropolitan Opera tellitud ooper «The First Emperor» Placido Domingoga peaosas.

Tan Dun on tuntud tegija ka sümfoonilise ja kammermuusika vallas. Ta kasutab oma töödes tihti hiina rahvalikke viise ja on loonud väga originaalseid vana-hiina helikeelega muusikateoseid.

Tan Duni muusikat esitavad 10. juulil Tartu Jaani kirikus äsja Peruust kontsertreisilt naasnud Klaaspärlimäng Sinfonietta ja Andres Mustonen.

9.-14. juulini Tartu Jaani kirikus ja Toomkiriku varemetes toimuv Klaaspärlimäng  2015 ühendab erilaadsed muusikastiilid eksperimentaalsest tänapäevamuusikast süvaklassikani. Kümne riigi muusikakooslused esitavad kuue päeva jooksul üksteist kontserti, neist kolm esiettekannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles