Vaata pilte: eestlanna esitleb oma moekollektsiooni Berliini moenädalal

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Helsingis elav eestlanna Margit Peura, kes on eelmisel aastal loodud moemärgi Whitetail looja ning disainer, esitleb homme oma värskeimat kollektsiooni Berliini moenädalal.

“Whitetail on alles noor bränd, kuid meil on õnnestunud nii esimest ning nüüd ka teist kollektsiooni esitleda Berliini moenädala põhiprogrammi raames,” ütleb moelooja Margit Peura. “Olen nende võimaluste eest väga tänulik ning samas on need kinnituseks, et astume õigel rajal.” 

Margiti sõnul on Whitetail bränd, mille eesmärgiks on pakkuda ökoloogiliselt ning eetiliselt toodetud kõrge kvaliteediga rõivaid. Rõivaste valmistamisel kasutatakse loodussõbralikke GOTS (Global Organic Textile Standard) ökosertifikaadi pälvinud kangaid, tooted õmmeldakse valmis Eestis. Kudumites on kasutatud ülikvaliteetset alpakavilla, mis on pärit Peruu kõrgmägedes elavatelt loomadelt.

Foto: Federico Cabrera

Berliinis esitletava järgmise kevad-suvise hooaja kollektsiooni loomisel on disainer ammutanud inspiratsiooni nii Jaapanist kui ka Hispaaniast. Disain on minimalistlik ning kuigi vormilt maskuliinne, rõhutab see siiski kandja naiselikkust. Materjalidest on kasutatud luksuslikku orgaanilist lina ja orgaanilist siidi, värvidest domineerivad tumesinine, naturaalne valge ja hall.

Foto: Federico Cabrera

Disainer Margit Peura on lõpetanud Tartu Ülikoolis arstiteaduskonna ning õppinud moedisaini Helsinki Disainikoolis (Helsinki Design School), mille ta lõpetas 2014. aastal. Ökoloogiliselt ja eetiliselt toodetud kõrgekvaliteedilisi ning omanäolise disainiga tooteid pakkuv rõivabränd Whitetail on loodud 2014. aastal Helsingis.

Berliini moenädal toimub 6.-10. juulini. Whitetaili 2016. aasta kevad-suvist kollektsiooni esitletakse homme, 7. juulil kell 20:30-21:00. Täpsem info ürituse kohta siin.

Lisainfo brändi kohta siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles