Hiina arst sai pärast 24-tunnist töötamist infarkti ja suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina ühe tipphaigla juhtivarst sai pärast 24 tundi järjest töötamist ootamatult infarkti.

43-aastane Li Jing oli Guangdongi provintsi Guangzhou Punase risti haigla erakorralise meditsiini osakonna juht, kirjutab foxnews.com.

Arst suutis pärast pikka tööpäeva koju minna, kuid ta naise sõnul kurtis abikaasa üleväsimust. Ta kaotas teadvuse ja süda lakkas töötamast.

Li kolleegide sõnul oli ta tööle pühendunu, kes sageli tegi ületunde ning aitas neid, kel tekkis mõne meditsiinilise probleemi lahendamisega raskusi.

Üks kolleegidest, Yang Weiguang sõnas, et Li töötas sageli kella kaheksast hommikul järgmise päeva kella kaheksani hommikul.

Kaaslased ei muretsenud tema pärast, sest arstide seas on ületunnid ja väsimus tavaline nähtus.

«Ta oli hea tervise juures, tegi sporti ning ta surm oli ootamatu. On kurb, et 21 aasta pikkuse töökogemusega arsti enam ei ole,» teatas Yang.

Kolleegide sõnul juhtis Li oma osakonda kindlalt nii SARSi, Dengue`i palaviku ja gripiepideemia ajal.

«Arvan, et selle tragöödia peamiseks põhjuseks on see, et haiglates on liiga vähe töötajaid. Kui oleks rohkem, saaksid arstid teha normaalse pikkusega vahetusi, mitte ei peaks üle töötama,» lisasid kolleegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles