Hugo Boss loobus karusnahast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusnahk.
Karusnahk. Foto: Panther Media

Loomakaitseorganisatsioonid üle maailma juubeldavad Hugo Bossi värske otsuse üle loobuda oma kollektsioonides kõikidest karusnahkadest, k.a. küülikunahkadest, alates 2016. aasta sügis-talvisest kollektsioonist.

Rahvusvaheline karusnahavastane liit Fur Free Alliance, mille liikmete hulgas on ka Eesti organisatsioon MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus, kiidab luksusbrändi karusnaha kasutamise lõpetamise eest. Eesrindlik otsus tehti hiljuti teatavaks Hugo Bossi jätkusuutlikkuse raportis.

“Loomade väärkohtlemise vastu välja astumise ja oma kollektsioonides karusnahkade kasutamise lõpetamisega on Hugo Bossist saanud moemaailma eestvedaja,” teatas Fur Free Alliance’i eesistuja Jon Vinding. “Fur Free Alliance loodab, et teised luksusbrändid järgivad Hugo Bossi eeskuju – eriti nüüd, kui meil on nii palju julmusevabu alternatiive, mis on moodsad ja ehtsa karusnahaga äravahetamiseni sarnased.”

Hugo Bossi brändi- ja loovjuht Bernd Keller selgitas ettevõtte viimases jätkusuutlikkuse raportis, et karusloomafarmidest pärit toodangu loobumisega edastab Hugo Boss selge sõnumi. “Me soovime inspireerida praegust, ja eelkõige järgmist generatsiooni uut tüüpi luksusega,” seisab raportis.

Hugo Boss ühineb kasvava hulga karusnahavabade brändide ja edasimüüjatega, kelle seas nt Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney ja Zara.

Fur Free Alliance (FFA, Karusnahavastane liit) on rahusvaheline loomaõigusorganisatsioonide koalitsioon, mis töötab selle nimel, et lõpetada loomade ärakasutamine ja tapmine nende karusnahkade pärast. Fur Free Alliance esindab rohkem kui 40 loomakaitseorganisatsiooni 28 erinevast riigist, mida toetavad miljonid inimesed üle maailma. Eestit esindab liidus MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus. Fur Free Alliancega saab lähemalt tutvuda siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles