Video ja galerii! Hugo Osula - Uus revolutsioon

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti bussiturul on pingelised ajad – odavbussid sihivad ka meie turgu ja rongifirma elab täielikult riigi najal. Millised muudatused ootavad Eesti ühistransporduturgu, sellest rääkisid Mootor Grupi, Lux Expressi ja Eesti Bussi juhid.

«Kui mina poliitik oleks, siis ma ütleks, et vedage neid rongireisijaid juba tasuta. Massteenusel on oluline marketing ja turustamine, näiteks Lux Expressi käibest kümme protsenti läheb atraktiivse keskkonna hoidmisele. Kui Elron saab ligi 70 protsenti oma tuludest maksumaksjate rahast, siis ma ütlen et see on kõige räigem konkurentsisituatsiooni lõhkumine Eestis,» ütles Mootor Grupi juhatuse esimees Hugo Osula.

Mootor Grupp dirigeerib ühtlasi suurt osa Eesti bussiturust, omades nii piletisüsteemi Tpilet, bussifirmat Sebe, Lux Expressi ning viimase kaudu ka odavbussifirmat Simple Express.

Osula sõnul oleks konkurents ausam, kui riik hoiaks rongiliikluse puhul üleval infrastruktuuri – maksaks Eesti Raudteele otse kinni infrastruktuuri hoidmise ohutuse ja hooldamise kulud, ning Elron peaks oleks vabas konkurentsis bussiettevõtjatega. «Elron peaks sellisel juhul maksma ka iga reisija pealt 20 protsenti käibemaksu, nagu meie seda teeme,» lisas Osula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles