Sodijad värisege! Uus kampaania puhastab soditud linnaseinad tasuta ära!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäeva hoone enne
Äripäeva hoone enne Foto: Cif Eesti

Kuni 26. juulini on käimas üle-Eestiline soditud seinte puhastamiskampaania, mille käigus kutsutakse inimesi üles teatama häirivatest soditud pindadest nende kodukandis. Inimeste poolt saadetud piltide hulgast valitakse välja erinevad pinnad üle Eesti, mis juulikuu jooksul puhastatakse. Kampaania korraldaja on puhastustarvete ettevõte Cif.

«Cif puhastab Eesti» kampaania esindaja Evita Meiere sõnul on projekti eesmärgiks muuta Eesti linnakeskkonnad puhtamaks ja kaunimaks, tõmmates tähelepanu sodimise probleemile. «Igal aastal kulutavad omavalitsused, ettevõtted ja majaomanikud tuhandeid eurosid, et oma hoonetelt ebaseaduslikku graffitit puhastada. Enamasti on tegemist lihtsalt sodimise ja vandaalitsemisega, mis rikub linnapilti ning mõjub ebameeldivalt. Seetõttu otsustaski Cif korraldada kampaania, mis aitab probleemile tähelepanu juhtida ja seda leevendada,» rääkis Meiere.

Foto: Cif Eesti

Omavalitsused tegelevad  soditud linnaruumi puhastamisega aastaringselt. Tallinna linnas on sel kevadel puhastatavaid pindu 2000 ruutmeetri jagu. «Puhastust vajavaid kohti oleks tegelikult rohkem, kuid rahalisi vahendeid ei jagu. Esmatähtis on hoida puhas vanalinn ja erinevad skulptuurid. Oluline on eemaldada roppused ning samuti püütakse puhastada käidavamad kohad,» rääkis Hellika Landsmann Tallinna Keskkonnaametist.

Foto: Cif Eesti

Cif kampaaniale saavad kaasa aidata kõik inimesed üle Eesti. Selleks tuleb teha pilt soditud pinnast, jätta meelde selle asukoht, minna Cif Eesti Facebooki lehele ning järgida sealseid pildi üles laadimise juhiseid. Cif valib esitatud kohtade hulgast välja pinnad, mis puhastatakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles