Intsikurmu toob kokku draakonid ja elevandid ning üllatab kuue välisartistiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert and The Two Dragons
Ewert and The Two Dragons Foto: Mart Vares

Intsikurmu metsapargis Põlvas 31. juulil ja 1. augustil toimuva suve suurima hea muusika festivali esinejate nimekirja veab Ewert and the Two Dragons, kes annab selle suve ainsa Eesti kontserdi just Intsikurmus. 

«Meil on hea meel uue albumi Circles esitlustuuriga nüüd ka Lõuna-Eestisse jõuda. Intsikurmu festival on suve üks mõnusamaid kodumaiseid üritusi ning on rõõm sellest osa saada. Kuna see on sel suvel meie ainus kontsert Eestis, ootame seda väga,» kinnitavad draakonid.

Kahel festivalipäeval esineb kahel laval kokku 23 artisti. USA-st tuleb Lõuna-Eesti metsade vahele Hypnotic Brass Ensemble, kes on vaskpuhkpilli bändide minevik, olevik ja tulevik. Hypnotic Brass Ensemble enamuse moodustavad 8 venda, kes kasvasid üles trompetimängijast isa Phil Cohrani distsiplineeriva käe all. Bändi muusikat leiab nii «Näljamängude» filmimuusika albumitelt kui ka Gorillaz plaadilt «Plastic Beach», kus tehti koostööd Snoop Doggiga.

Foto: promo

Lätist tuleb festivalile Carnival Youth, keda teatakse kui indie ja neo-folk viljelejat. Nende eksperimenteeriv muusika on kunstiline sulam askeetlikust rahvamuusikast ja uuenduslikest instrumentaalrütmide elementidest, samas ei sea bänd rangeid piire loomingulisusele. Bänd on palju esinenud erinevatel festivalidel üle Euroopa ja kodus Lätis mängitakse alati täissaalile.

Foto: promo

Lisaks nimetatule tulevad Lätist veel Triana Park ja Sus Dungo, Leedust  Garbanotas Bosistas, Norrast Bendik. Eesti artistidest on kohal ka Elephants From Neptune, Kali Briis, Wilhelm, Junk Riot, Liis Ring, Tartu Popi ja Roki Instituut, Estrada Orchestra ja paljud teised.

Festivali täpne kava on üleval ametlikul koduleheküljel.

Festivalipassid ja ühe päeva piletid on müügil Piletilevis.

Milleks selline festival?

Festivali esikorraldaja Mihkel Kübar: «Intsikurmu muusikafestivali eesmärk on propageerida Eestis võimalusi, kuidas intellektuaalselt ja kultuurselt aega veeta, samuti soovime kaasa aidata sellele, et inimesed leiaksid endale uusi lemmikuid nii siitsamast Eestist kui ka välisriikide muusikute hulgast.»

Tavapärane on see, et festivali toimumisele aitavad kaasa vabatahtlikud. Intsikurmu toimubki aga 100% tänu vabatahtlikele. «Vabatahtliku tegevuse kaudu on ainukordne võimalus õppida, kuidas luua ühiskonda lisandväärtust ja edendada kaasaegset kultuuri. Nii ongi kujunenud, et korraldajad, publik ja esinejad moodustavad festivalil metsapargis omamoodi muusikalise arvamusfestivali, kus sarnaseid väärtusi kandvad erinevate elualade inimesed leiavad inspiratsiooni uuteks loovateks ja ühiskonda edasiviivateks ettevõtmisteks,» lisab Kübar. Festival on seadnud endale ambitsioonika ülesande: koguda metsaparki kokku Eesti uus põlvkond, kes tulevikus kannavad vastutust meie riigi hea käekäigu eest.

Foto: Indrek Illus

Miks selline muusika?

«Intsikurmu soovib avardada kultuuripiire ja muusikagurmaanide silmaringi, et klassikalise muusika viljelejad õpiksid hindama tänavakultuuri ning vastupidi. Toetame Eesti muusikuid, aga tutvustame Eesti publikule ka välismaa artiste,» ütleb festivali muusikajuht Martin Ruus. Festivalil kuuleb pea kõiki kaasaja muusika suundi. Ruus mainib veel, et laiahaardelisest muusikaprogrammist õhkub soojust ja rahu, mis mõjub meid igapäevaselt ümbritseva müra keskel tervendavalt. «Hoolikalt valitud enam kui artisti, kes esitavad mõttega muusikat, ning videoinstallatsioonid on see, miks inimesed metsaparki kogunevad, et saada osa suurimast hea muusika festivalist Eestis,» on festivali muusikajuht veendunud.

Foto: Priit Mürk

Milline toiduvalik?

Intsikurmu on eelkõige muusikafestival, kuid olulist rolli mängib ka keskkond, milles festival toimetab. Intsikurmu metsapark on ürgne ja tugeva energiaga peokoht, mis peidab endas kahte lava, puhkealasid, söögi- ja joogikohti. Kohvik Kohalik püstitab oma vilksti-püsti-resto festivalil teist aastat. Kohaliku eestvedaja Elar Jürimäe: «Intsikurmu on selline festival, mille mõnus muusika ja tempo võimaldavad tavapärase massiürituse kiirsöögi asemel pakkuda restoranielamust värskes õhus. Selgi korral on meil menüüs eelmise aasta peedirisoto, hummus, veiselihaburger ja kindlasti ka kohalike meeste ürdi-suitsupekk värske hapukurgiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles