Tualetifoobiaga teismeline tüdruk suri soolesulguse ja infarkti tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC
WC Foto: Vida Press

Ühendkuningriigis elav teismeline tüdruk, kellel oli tualetifoobia, suri kõhukinnisuse ja infarkti tagajärjel.

16-aastane Emily Titterington ei kasutanud kaks kuud enne surma WCd, kirjutab The Telegraph.

Tüdrukul tekkis põie- ja soolesulgus, mis mõjutas teisi organeid, kaasa arvatud südant. Kui talle oleks tehtud õigel ajal operatsioon, oleks ta ellu jäänud.

Lahkamine paljastas, et ta soolestik oli muutunud läbimatuks.

Uurimisel ilmnes, et tüdrukul oli kogu ta elu olnud soolestikuga probleeme, kuid arstid ei jõudnud põhjuste jälile.

Arst Alistair Jamesi sõnul kirjutas ta Titteringtonile kõhulahtisteid, kuid ta ei uurinud patsiendi kõhupiirkonda põhjalikult.

«Kui ma oleksin läbi viinud põhjaliku uuringu, oleks Emily suure tõenäosusega elus,» lausus arst kohtus.

Emily Titterington kaotas 8. veebruaril 2013. aastal oma kodus St. Austellis teadvuse. Parameedikud tegid kõik, et teda elustada. Ta toimetati küll haiglasse, kuid elumärkide puudumisel tunnistati surnuks.

Parameedik Lee Taylori sõnul tegi ta enne tüdruku surma kaks korda visiidi ta koju. Esimesel korral nägi teismeline kahvatu välja ning kurtis selja ülaosas valu. Kõhupiirkonnaga ei tundunud  siis probleeme olevat.

Taylori kolleegi Lisa Marie Edwardsi sõnul said nad teise väljakutse varahommikul. Laps oli vannitoa põrandal ning oli näha ta suurenenud kõhuosa.

Ema sõnas parameedikutele, et tütrel oli WC foobia ning ta kartis tualetti kasutada. Ta ei olnud WCs käinud 6 – 8 nädalat.

Juhtumit arutatakse kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles