Amneesia all kannatanud ameeriklannat peeti austraallannaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USAst Californiast Carlsbadist leiti viis kuud tagasi amneesia all kannatanud naine, kelle isik on nüüdseks kindlaks tehtud.

Tegemist on 53-aastase Ashley Menettaga, edastab BBC.

California võimud otsisid sotsiaalmeediast abi naise isiku tuvastamisel ning lõpuks tundsid pereliikmed ta ära.

Menatta mäletas selgelt ujumist Lääne-Austraalias Perthi rannas ning Austraalia mitmete paikade külastamist. Selle tõttu arvati, et ta on pärit Austraaliast ning ta kõnes oli kuulda ka austraalia aktsenti.

Austraalia konsulaarametnikud aitasid California ametnikke selle naise juhtumis.

Menattal diagnoositi pärast leidmist munasarjavähk ning talle tehti operatsioon. Arstide sõnul oli naisel retrograadne amneesia, mille võis esile kutsuda haigus.

Menatta sugulane sattus vaatama telekanali NBC lugu temast ja sai aru, kes ta on. Ta teatas sellest oma emale, kes kontakteerus USA võimudega.

Tegemist on siiski ameeriklanna, mitte austraalannaga. NBC teatel sündis see naine Pennsylvania osariigis ning elas mitmel pool Arizonas.

Ta õed elavad Colorados ja Marylandis.

Naise juhtumiga kursis olev medõde tegi tema kohta Facebooki lehekülje, et ta isik tuvastada.

«Ashley ja mina oleme tänulikud kõigile, kes aitasid. Kaasa arvatud USA ja Austraalia meedia, lehekülg Missing Australians, FBI ja Interpol,» lausus medõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles