Tartu Kutsehariduskeskuse tiim püüab purustada Guinnessi rekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkoogid on küll maitsvad, kuid samas kõrge suhkrusisaldusega ning hommikusöögiks ilma valgurohkete lisanditeta ei sobi.
Pannkoogid on küll maitsvad, kuid samas kõrge suhkrusisaldusega ning hommikusöögiks ilma valgurohkete lisanditeta ei sobi. Foto: Corbis / Scanpix

Pühapäeval, 5. juulil peetava Tartu Toidufestivali laval on kavas ületada Guinnessi rekord pannkookidest torni ladumises. Senine kõrgeim pannkoogitorn püstitati 2014 aastal Hollendis ja see oli 91,2 cm kõrge.

Toidufestivali raames püüavad seda rekordit purustada koguni kaks võistkonda. Tartu Kutsehariduskeskuse  tiimi kuuluvad õpilasfirma Spaatlitäis Kreemi liikmed Merilin Köörna, Anneke Vomm ja Zeinäb Mirzojeva,  pagar-kondiitri eriala õppur  Anni Lomp  ja tulevane kokk Kadi Jänes. Tiimi juhendab kutseõpetaja Anneli Ummik. Noortele vastu astuvad rekordit püstitama Meat Marketi ja Cafe Truffe  profikokkade võistkond.  

Pannkoogitorni väljakutse vastu võtnud Kadi Jänese sõnul  tuleb rekordiväärilise torni püstitamisel kinni pidada mitmest reeglist. „Pannkoogid võivad olla  25  kuni 12 cm läbimõõduga ja torniks ladumisel ei tohi kasutada  moosi või  muid sideaineid,“ rääkis ta.

Ettevalmistused pannkooritorni rekordi purustamiseks algavad juba varakult,  sest nii  kutsehariduskeskuse noorte kui ka  profikokkade tiimid küpsetavad oma pannkoogid ette Tartu Kutsehariduskeskuse köögis.  Mõlemad võistkonnad kasutavad pannkookide küpsetamiseks Tartu Milli pannkoogijahu – seda on varutud tervelt 48  kilo. „ Arvestasime välja, et ürituse jaoks  tuleb küpsetada  üle poolesaja  pannkoogi,“  sõnas  Kadi Jänes. Peale rekordipurustamise  katset jagatakse pannkoogid Toidufestivali külastajatele laiali, nii et tasub  vaatama ja kaasa elama tulla,“  kutsus  ta. 

Guinnessi rekordi purustamine toimub pühapäeval algusega kell 10.45 Tartu Raekoja platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles