Laitse driftil osaleb Läti kaunitar: ma lausa armastan seda rada!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sabine Andriksone
Sabine Andriksone Foto: Erakogu

Juuli teine nädalavahetus pole enam kaugel ja autosportlased valmistuvad juba aktiivselt Laitse RallyParkis toimuvaks driftivõistluseks, mis saab olema meie ajaloo suurim. Eestlastele astuvad vastu Läti kõvad tegijad ja naaberriigi konkurentide hulka kuulub seekord ka naissoost sõitja.

Riia kaunitar Sabine Andriksone alustas spordialaga küll ales eelmisel aastal, kui korralik sõitmine raha ning treeningute  puuduse taha jäi, kuid nüüd on ta asja tõsiselt ette võtnud.

„«Vahetasin töökohta ja nüüd on mul veelgi rohkem vaba aega, et driftitrenniga tegeleda,»“ rõõmustab Andriksone. «„Laitse  rada ma lausa armastan! Käisin seal nii eelmisel kui ka üle-eelmisel aastal, küll pealtvaatajana sõpradele kaasa elamas. Ei  jõua ära oodata, et juba ise seal driftida saaks!“»

Spetsiaalset driftiautot Sabinel kahjuks veel ei ole, see on naise suur unistus. Küll aga ei jõua ta ära kiita oma autot, mida  seks otstarbeks kasutab. «„Ta on minu väike ingel, kõik minu jaoks!»“ õhkab sportlane. «2,8-liitrise mootoriga BMW e36  lukustatud diferentsiaali ja hüdraulilise käsipiduriga. Kõik on just paras street-klassi driftiks, ootan juba väga, et saaks ta kuttide vastu proovile panna!“»

Eks näha ole, kuidas Sabinel Laitse võistlustel läheb, tuleb pöialt hoida eriti just seetõttu, et viimastel võislustel vigastas ta  oma põlve niivõrd, et peab sellega operatsioonile minema. „«Rääkisin eile oma arstiga ja ta andis mulle loa hooaeg lõpuni  sõita. Septembris ootab mind siis opilaud. See on hea aeg, sest nii olen järgmiseks hooajaks uuesti vormis!“»

Foto: Erakogu

Loomulikult ei ole heledapäine Sabine ainus põhjus, miks võistlusi vaatama tulla. Kohal on hulk suurepäraseid sõitjaid  uhkete masinatega, mis pannakse proovile ühel katsumusterohkeimal rajal, mis Eestimaa pinnal olemas! Põnevust lisab kõhtu õõnsaks võttev hüpekas, ohtlikkust annab betoonsein, millest sõitjaid tihti vaid loetud  sentimeetrid eraldavad. Ja seda lõike loomulikult suurte kiirustel, vilisevate ja tossavate rehvide ning mürisevate mootoritega!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles