Inglane on Kreeka heaks kogunud 250 000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid ja Kreeka lipp
Euromündid ja Kreeka lipp Foto: SCANPIX

Kreeka oleks pidanud 30. juunil maksma tagasi 1,5 miljardi suuruse laenu, kuid ta ei teinud seda ning selle tõttu on Kreekal nüüdsest esimese arenenud riigina Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ees maksuvõlg.

29-aastane inglane Thom Feeney teatas, et ta käivitas ühisrahastamise leheküljel Indiegogo Kreeka jaoks raha kogumise ning seni on sellele annetatud 15 000 inimese poolt 250 000 eurot, edastab businessinsider. com.

See summa on Kreeka võlast 0,01 protsenti.

«Kogu see tants Kreeka rahanduse ümber on ära tüüdanud. Euroopa ministrid näitavad vaid muskleid, mitte ei aita kreeklasi. Miks mitte anda oma abikäsi?» sõnas Feeney, kes töötab firmas Bethnal Green.

Ta lisas, et Euroopa liidus elab 503 miljonit inimest ning kui igaüks annetaks näiteks kolm eurot, saaks Kreeka oma võla makstud ning rahandus stabiliseeruks.

Feeney sõnul ei ole tema initsiatiiv koguda 1,5 miljardit eurot nali, vaid tõsine ettevõtmine Kreeka aitamiseks.

Kolme euro annetajad saaksid selle eest tasuks näiteks postkaardi Kreeka peaministrilt Alexis Tsipraselt, kuue euro eest Kreeka salati feta juustu ja oliividega, kümne euro eest Kreeka rahvusjooki ouzot ning 25 euro eest Kreeka veini.

Inglase teatel ei ole tema ettevõtmisega kaasa tulnud mitte ükski Kreeka ega Euroopa Liidu juht.

Feeney kinnitusel tagastab ta annetatud summad, kui seitsme päeva jooksul ei ole jõutud eesmärgiks oleva summani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles