Pildirida ja video: jäälind hammustas liiga suure suutäie?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fotograaf Nitin Jain jäädvustas Indias Punes, kuidas jäälind ja Aasia vesimadu pidasid vees võitlust elu ja surma peale.

38-aastase fotograafi sõnul tahtis lind maoga maiustada, kuid see osutus liiga suureks suutäieks, kirjutab Daily Mail.

Vesimadu võitles oma elu eest ja oleks jäälinnu äärepealt uputanud.

Paar minutit kestnud võitluse ajal keeras vihane madu end ümber jäälinnu kaela ning surus linnu pead mitu korda vee alla. Lind ei suutnud kohe mao haardest lahti rabeleda, et minema lennata.

Fotograafi sõnul võttis jäälind oma viimase jõu kokku, pääses mao haardest ja lendas lõpuks vabadusse.

Šokeeritud lind maandus veekogu lähedasele puule, kus ta istus järgnevad kaks tundi.

Jaini sõnul ei uskunud ta oma silmi, kui nägi lindu veest ilmumas ning siis ta ümber madu.

«Olin tegemas pilte kohalikust faunast, kui märkasin seda elu ja surma peale võitlust. Mul oli hea meel, et tabasin looduse drastilise momendi,» lisas fotograaf.

Ta lisas, et on jäälinde jäädvustanud mitu aastat, kuid seni ei olnud sellist võitlust ta kaamera ette jäänud.

Wikipedia: Jäälind (Alcedo atthis) on jäälindlaste sugukonda jäälinnu perekonda kuuluv lind.

Jäälinnu keha on 16–20 sentimeetrit pikk ja kaal 38–45 grammi. Tiivad on lühikesed ja laiad ning 7–8 sentimeetrit pikad.

Saba on lühike ning must nokk on pikk, sirge ja järsult eenduva ülanokaharjaga.

Jäälinnu pea, selg ja tiivasuled on sinised, pealagi mustjate ja helesiniste põikvöödikestega. Silmaalune riba ja kõrva kattesuled on ookerjad. Pea ja kaelakülgedel kulgeb nokast alates taevassinine tumedate tähnidega triip.

Kurgualune ja osa kaelast on valged, pugu küljed helesinised. Tüürsuled on taevassinised, mustade suleroodudega ja jalad lihakarva punased.

Jäälind elab järskude kallastega vooluveekogude ääres, kus on puhas läbipaistev vesi ja vaikne vool ning mille kaldad on kaetud põõsaste ja puudega.

Jäälind sööb peamiselt kalu, kelle pikkus ei ületa 6 sentimeetrit. Ta sööb ka putukaid ja teisi selgrootuid, eriti kiilivastseid ning samuti limuseid, pisivähikesi ja madusid.

Aasia vesimadu (Xenochrophis piscator) on mittemürgine madu, keda leidub Aasias mitmel pool. Mao värvus varieerub tumedatest pruunidest toonidest valgeni.

Need maod elavad järvede või jõgede lähedal ning toituvad väikestest kaladest ja konnadest, kuid samas võivad ise lindude saagiks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles