Suvepealinnas stardib taas filmifestival

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Eduri teatel loobus Pärnu filmifestival skandaalse filmi näitamisest, sest see on poliitilise alatooniga.
Vaiko Eduri teatel loobus Pärnu filmifestival skandaalse filmi näitamisest, sest see on poliitilise alatooniga. Foto: PP

Suvel on Pärnusse sattumiseks mitmeid põhjuseid. Meelelahutusürituste ja rannamelu nautimise vahelduseks võib pilgu peale visata kultuuriprogrammilegi. Üks Pärnu suve kultuurielu tähtsündmusi on kindlasti rahvusvaheline dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festival, mis toob kohale filmiinimesi nii siit- kui sealtpoolt riigipiiri.

Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festival on saanud alguse Lennart Meri ideest 1987. aastal ning on Baltimaade vanim filmipidu, mis leiab tänavu aset 29. korda.

Ehkki festivali korraldajail tuli sel aastal üle elada ka pisuke skandaal seoses Jerzy Donuse filmi „For my children“ programmist välja jätmisega selle poliitilise alatooni tõttu, leidub kavast nii mõndagi, millele mõni hetk suvest pühendada.

FESTIVALI PÕHIHETKED:

- festivali avamine 6. juulil kell 18.00 Pärnu Vanalinna Koolis;
- rahvusvaheline võistlusprogramm leiab aset 6. – 12. juulil;
- huvitavad teemaprogrammid ja erilinastused toimuvad 13.-19. juulil;
- filme näidatakse erinevates Eesti paikades 13. – 19. juulil;
- 6 paeluvat filmi jõuab Eesti Televisiooni ekraanile;
- linastuvad uued Eesti dokumentaalfilmid;
- festivali auhinnatseremoonia 11. juuli hilisõhtul Pärnu Uue Kunsti Muuseumis.

Tutvu festivali programmiga siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles