Venelaste vastus Facebooki vikerkaarelippudele: uhke on olla venelane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
#Pridetoberussian
#Pridetoberussian Foto: Facebook

Facebookis levivad viimastel päevadel vikerkaarelippudega fotod ning sellistel piltidel on näha ka Facebooki asutajat Mark Zuckerbergi.

Facebook lasi käiku oma rakenduse vikrekaarepiltide tegemiseks, toetamaks seksuaalvähemusi. Vikerkaarelipu filter võeti kasutusele pärast seda kui USA kõrgem kohus legaliseeris seal homoabielud.

Venelastele see ei meeldinud ning nad astusid omapoolseid samme.

Venelased tegid Facebooki oma veebirakenduse, milles profiilipildile saab panna Venemaa lipu. Nüüdseks on juba tuhanded kasutanud seda võimalust.

«Meie vastus vikerkaaremaailmale on #Pridetoberussian,» teatas üks venelasest Facebooki kasutaja.

Venemaal on seksuaalvähemuste vastasus aasta aastalt kasvanud ning seal kehtib seadus, mis keelab homopropaganda tegemise.

Venemaa õigeusukirik on seisukohal, et samasooliste kooselud ja abielud on «patused» ja need inimesed lõpetavad «põrgutules».

Lisaks Venemaale ollakse ka Lähis-Idas Facebooki geiteemalise veebirakenduse vastu. Näiteks egiptlased arutasid laialdaselt sel teemal Twitteris ning enamik neist sõnumitest olid hukkamõistvad.

«Vikerkaar on õnneliku lapsepõlve sümbol ning selle seostamine seksuaalvähemustega on loodusnähtuse rüvetamine,» teatas süürlane Rami Isa Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles