Enne ja pärast: 13-kiloste rindadega naine eiras riske ja lasi implantaadid eemaldada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklanna lasi eemaldada kolmeliitrised rinnaimplantaadid, ehkki mitmed ilukirurgid olid talle öelnud, et ta võib seetõttu rindadest, kui mitte elust, ilma jääda.

Pühapäevases E! sarjas «Botched» sai näha, kuidas 53-aastane Dee Stein sõitis Las Vegasest Los Angelesse, et konsulteerida sealsete tippkirurgide Paul Nassifi ja Terry Dubrow'ga, kirjutab Daily Mail.

«Dee juhtum on kaugelt kõige raskem ja hirmutavam, mida olen ilukirurgias kohanud või kuulnud,» tunnistas Dubrow.

Foto: SCANPIX

Deel olid 20 aasta vanused implantaadid, mis koosnesid kahest kihist - seesmine oli silikoonist ja välimine, mis oli täidetud soolalahusega. Ühe implantaadi välimine osa lõhkenud, mistõttu oli Dee vasak rind lössi vajunud.

«Vaid loetud päevade pärast võib sellest saada suur meditsiiniline hädaolukord. Kogu tema rind võib kärbuda,» seletas arst.

Dee käis mitme ilukirurgi juures, kes kõik keeldusid operatsioonist selle riskantsuse tõttu.

Dee soovis teismeliseeast peale suuremaid rindu. Tal oli väike A-korv ja kui ta professionaalseks tantsijaks hakkas, läks ta operatsioonile. Lõpuks sai ta FFF-korvi, kuid kui ta märkas, et suurema partiiga naised teenivad veelgi rohkem, lasi ta rinnad suurendada H-korvini.

Foto: SCANPIX

Rinnad tegid Dee kuulsaks, ta sai üle maailma tööd meelelahutajana ja ta poseeris suurerinnalisi naisi kujutavates ajakirjades. Arst kinnitas toona talle, et implantaadid on täiesti ohutud ja ei purune isegi autoõnnetuse puhul. Sellest hoolimata vajus üks rind kokku ja teine muutus kivikõvaks. 

Olukord oli ka emotsionaalselt raske. «Mulle tundus, et olen üks kõndiv rind,» sõnas Dee. «Teadsin, et minus on palju rohkemat. Tahtsin, et poeg minu üle uhke oleks.» 

Foto: SCANPIX

Dee saabus dr Dubrow' ja dr Nassifi konsultatsioonile koos poja Anthonyga. «Mu ema olukorraga toimetulek on olnud väga raske ja ma loodan, et ta tuleb sellest välja tugevamana ja saab kogeda maailma normaalse inimesena,» sõnas Anthony.

«Hullumeelne, et mõni ilukirurg isegi kaaluks Dee rindade sellisele suurendamisele. Inimkeha ei ole suuteline selliseks kudede venitamiseks,» nentis Dubrow. 

Foto: SCANPIX

Dee ütles, et ta on valmis riskima eluga, sest tal on rindade tõttu nõnda ebamugav. Dubrow ütles, et ta peab juhtumi vastu võtma, sest keegi peab seda naist aitama - olukord võib viia rinnavähi ja eluohtliku infektsioonini.

Operatsioonide esimeses faasis tuli Dee rindadest eemaldada implantaadid ilma, et need lõhkeksid. Kuna rinnakoe verevarustus oli kehv, ei saanud talle seejärel teha lihtsalt rindade tõstmise operatsiooni. Pärast taastumisperioodi läks Dee teisele operatsioonile, kus talle pandi D-korv implantaadid ja eemaldati üleliigne nahk. Arsti peamiseks mureks mõlema operatsiooni ajal oli nibude ja rinnakoe elushoidmine:  «Kui need mustaks tõmbuvad ja ära kukuvad, on see minu süü.»

Foto: SCANPIX

Kõigist kartustest hoolimata õnnestus arstidel Dee büst ära parandada ja nibud säilitada. «See, mida ta minu heaks tegi, oli tõeliselt imeline!» oli Dee tulemusega rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles