Kinnitati Augustibluusi esinejaterivi ja ajakava

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustibluus, Boney Fields
Augustibluus, Boney Fields Foto: Pressifoto

31. juulil ja 1. augustil toimuva festivali esinejaterivi on lõplikult kinnitatud ning alates tänasest detailne ajakava üleval ka festivali kodulehel augustibluus.ee. Kokku toimub seekordse festivali kaheksal laval 30 kontserti ning esinejaid koguneb üheteistkümnest riigist. 

Lisaks bluusi sünnimaale, Ameerika Ühendriikidele on kaugeimad külalised saabumas Jaapanist, Austraaliast ja Argentiinast.

Haapsalus toimuva bluusifestivali üheks peaesinejaks on Eric Claptoni bändi pikaaegne kitarrist Andy Fearweather Low, bluusi sünnimaalt saabuvad festivalile aga Candye Kane ning Boney Fields. Kodumaised muusikud on festivali jaoks kokku pannud eriprojekti hiljuti meie seast lahkunud legendaarse B.B. Kingi mälestuseks. Eriprojekti solistideks on Emil Rutiku, Evelin Võigemast, Jan Uuspõld ja «Eesti otsib superstaari» tänavuse hooaja pronksmedalimees Kristjan Kannukene. Soliste saadab peamiselt Compromise Blue muusikutest koosnev 8-liikmeline ansambel. Suve hakul lisandus esinejate nimekirja ka noor ja nakatava energiaga The Natural Culture Austraaliast. Kõikide esinejate tutvustused ja muusikanäited leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee.

Festival Augustibluus toimub käesoleval aastal juba 22. korda. Viimasel kahel aastal on festivali külastanud 12 000 muusikasõpra, kelle hulgas ka märkimisväärne osa bluusituriste Soomest, Lätist, Rootsist ja Venemaalt. Alates 2014. aastast on festival European Blues Unioni liige.

Augustibluusi passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti. Juuni lõpuni on võimalik pääsmeid soetada soodushinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles