Saksa Baieri koolitüdrukutel keelati põgenike tõttu miniseelikud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saksamaal Baieris Pockingis asuv Wilhelm-Diess-Gymnasium keelas tüdrukutel liiga paljastavate pluuside ja miniseelikute kandmise, kuna kooli võimla juurde rajati põgenikelaager, kus elab 200 süürlast.

Põhi- ja keskkooli õpilastele mõeldud võimla suleti ning nende kehalise kasvatuse tunnid toimuvad algkooli võimlas, kuid siiski kardetakse, et põgenikud võivad õpilastega kontakti otsida, edastab The Local.

Gümnaasiumi juhtkond on nii mures, et ta saatis vanematele põgenike suhtes hoiatuskirja.

«Teatan, et põgenikelaagri elanikel on keelatud kooli hoonetesse ja aeda sisenemine. Sama kehtib ka õpilaste kohta, nad ei tohi minna põgenikelaagrisse. Vahetundidel on suurendatud õpilasi valvavate õpetajate arvu,» teatas kooli vanemõpetaja Martin Thalhammer.

Kirjas antakse juhtnööre, kuidas süürlastega peaks käituma.

«Süüriast pärit põgenikud on moslemid, kes räägivad araabia keelt. Neil on oma kultuur ja arusaamad. Selle tõttu tuleks vältida nende läheduses olles liiga nappi riietust, et mitte tekitada vastuolusid. Paljastavad pluusid, topid, minkleidid ja –seelikud on keelatud, ennetamaks arusaamatusi,» jätkus kiri.

Osa vanemaid pidas riietusminõudmist mõttetuks, kuid kohaliku anonüümseks jääda soovinud poliitiku sõnul oli see vajalik samm.

«Kui noored moslemipoisid saavad võimaluse minna avalikku basseini, siis nad vahivad suu lahti bikiinides tüdrukuid. Need poisid on pärit kultuurist, kus naised ei tohi paljast ihu näidata. Selle tõttu tuleb valmis olla võimalikeks intsidentideks,» selgitas poliitik.

Kooli selline korraldus tekitas meedias ja sotsiaalmeedias diskussiooni.

«Meie koolil ei ole vormi ja seda ei kehtestata ka tulevikus. Meie ülesandeks on muutunud oludes tagada õpilaste heaolu ja turvalisus. Tuleb arvestada kultuuriliste erisustega,» lisas Thalhammer.

Süürias on kodusõda kestnud mitu aastat ning ÜRO andmetel on sellest riigist põgenenud umbes kolm miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles