Video! Eestlaste jaanimöll Soomes: tuhandetes liitrites alkoholi, kolmetunnised šašlõkijärjekorrad ning kallid hinnad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste jaanituli Soomes
Eestlaste jaanituli Soomes Foto: Ekraanitõmmis TV3 videost

Soomes tähistatakse teadupärast jaanipäeva mõned päevad varem kui Eestis. Kõikidele seal elavatele eestlastele korraldati seekord üks eriti võimas Eesti jaan. Peoliste kurvastuseks kuiva ilma tõttu lõket süüdata ei lubanud, kuid see tehti tasa peo ja rohke alkoholiga.

Üle 3000 Soomes elava eestlase sõitis jaani tähistama Helsingist 50 kilomeetri kaugusele Inkosse, et nautida Eesti muusikat, toitu ning teineteist. Järjekord sissepääsu juures ei paistnud tundidega kahanevat hoolimata ka sellest, et piletihind oli üsna krõbe - 20 eurot. Selleks, et peohoos eestlased Soome riigi rahu ja korda häirima ei hakkaks, oli kohale saadetud paarkümmend politseinikku. 

Grillmeistrid küpsetasid näljasele rahvamassile üle 300 kilo liha, kuid söögijärkekordi vaadates jäi sellest ilmselgelt liiga väheseks. Vaata videost, kuidas eestlased end Soomes üleval pidasid ning kui rajuks sellel aastal jaanimöll läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles