Elu24 intervjuu! Darude: valiksin 100 aktiivset kuulajat enne kui mitu tuhat, kes ei tee midagi

Märt Niidassoo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darude
Darude Foto: facebook.com

6. - 8. augustini toimuval Weekend Festivalil astub teiste seas üles ka Soome legendaarne elektroonilise muusika produtsent, Ville Virtanen, keda teatakse artistinime all Darude.

Teie kultuslugu «Sandstorm» tuli välja peaaegu 16 aastat tagasi, kuidas teil peale seda elu läinud on?

16 aastat tagasi muutus mu elu täielikult. Peale seda on mu elu muutunud üsna kiireks. Ma olin juba enne «Sandstormi» väljatulekut muusikaarmastaja ja produtsent, kuid poleks elus uskunud, et saan sellega kunagi elatist teenida.

Milline on olnud kõige kaugem koht, kus te olete üles astunud?

Oleneb, kuidas võtta. Soomest on ehk kõige kaugem koht olnud Austraalia. Olen plaate mänginud ka Brasiilias ja Uus-Meremaal, kuid ma ei kujuta ette, milline riik neist geograafiliselt kõige kaugemal võiks olla.

Kas te eelistate mängida pigem teistusuguses või koduses kultuuriruumis?

Kokkuvõttes pole sellel tähtsust. Alati on tore näha teistsuguseid riike. Vahel on raske olla võõras kohas, kuna sa ei tea, milline muusika kohalikule publikule meeltmööda on. Sellistel juhtudel lähen peole varem kohale ja kuulan, millist muusikat teised DJ-d mängivad.

Teie muusika kandub pigeb progressiivse house-muusika valdkonda. Nüüd, kui peavoolus on kuulsust kogumas ka teised elektroonilise tantsumuusika vormid, millist rolli näete enda esitataval muusikal?

Hetkel on ruumi kõigile stiilidele. Kuigi deep house-muusika on järjest kuulsust kogumas, ei hakka ma nüüd järsku seda tegema. Siiski naudin 90ndate kõlasid, mis hetkel järjest rohkem kasutuses on. Olen ka ise paari lugu mänginud. Suurtel aladel mängitav tantsumuusika on olnud nii kaua populaarne, et inimesed on hakanud väsima. Sellist muusikat suudetakse nautida peamiselt festivalikeskkonnas.

Milline on elektroonilise tantsumuusika skeene hetkel Soomes, mis on tuntud peamiselt rocki tootva maana?

Kuigi Soomet teatakse peamiselt popp- ja rock-muusika poolest, siis tegelikult on meil ka väga elav elektroonilise tantsumuusika kogukond. Meil on mitmeid produtsente, kes annavad aktiivselt välja uut loomingut. Ainus, millest tuleb puudu, on peavoolus edu saavutamine.

Kas te eelistate rohkem esineda väikesele või suuremale publikule?

Otseselt ei saa öelda, kumb mulle rohkem meeldib. Loomulikult on võimas, kui esineda mitmele tuhandele inimesele. Eelmisel nädalal mängisin ma USA-s, kus umbes neljal järjestikusel päeval oli saalis mõnisada inimest. See loob intiimsema keskkonna. Ma valiksin iga kell peo, kus on 100 aktiivset kuulajat, kui mitu tuhat inimest, kes ei tee mitte midagi.

Teie loost «Sandstorm» sai ühel hetkel interneti «meem». Kuidas see teie karjääri mõjutas?

See oli 100 protsenti hea asi. Alguses ei saanud ma nalja sisule täpselt pihta, kuid ajapikku see muutus. Kui tänapäeval mainitakse seda lugu kasvõi naljavõtmes, on see minule kasulik, kuna sellega levib minu nimi. See annab võimaluse uutel inimestel minu muusikaga tutvuda ja vanadele fännidele mõjub see nostalgiliselt. 

Kes oleks artist, kellega sooviksite kindlasti koostööd teha?

Juba umbes 10 aastat olen sellele küsimusele samamoodi vastanud - Madonna. Ta on üks suurimaid staare maailmas, kes on suutnud tasakaalus hoida nii oma loomingulise poole, kui ka oma äriasjad. Minu jaoks oleks suur au temaga koos töötada.

Darude'il on sel aastal ilmumas ka uus album, mille pealt saab uusi lugusid kuulda augustis toimuval Weekend Festivalil Pärnus.

Darude'i tegemistel saab silma peal hoida nii ametlikul kodulehel, Facebookis kui Twitteris ning enda sõnul haldab artist enda sotsiaalmeedia lehti ise - seega saab temaga huvi korral kiiresti ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles