Saksa vanemaid vihastas lastevaba õlleaed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletootjad räägivad, et neil on raske, kuid nad teenivad hästi.
Õlletootjad räägivad, et neil on raske, kuid nad teenivad hästi. Foto: SCANPIX

Saksamaal Düsseldorfis Reini jõe ääres asuv Sonnendecki õlleaed pani väravale keelusildid, et sinna ei tohi siseneda laste ja koertega.

Õllenautijad on õnnelikud, et laste mängimine ja lärm neid ei sega, kuid lapsevanemad tunnevad end kõrvaletõugatuna, edastab The Local.

Lapsevanematel jääb nüüdsest nägemata ilus vaade Reini jõele, valgele liivarannale, lamamistoolides puhkamine ja õlle nautimine.

Õlleaia omaniku Patrick Weissi sõnul on ta suvist õllekohta pidanud kaheksa aastat ning tal sai laste jooksmisest ja lärmist kõrini.

«Tegelikult ei meeldi mulle need sildid, sest mul endal on kolm last, kuid äritegemist silmas pidades tuli mul need panna,» teatas sakslane.

Weiss lisas, et lastekeelu põhjustasid need vanemad, kes õlut nautides ei jälginud oma lapsi ja ei kutsunud korrale. Lapsed viskasid sageli teistel külastajatele ja nende jookidesse liiva.

«Lapsed loopisid liiva ning määrisid istmeid jõemudaga ning mitmed emad lihtsalt ütlesid mulle, et lapsed on lapsed. Ma ei saanud asja nii jätta,» teatas omanik.

Weissi otsus keelata õlleaeda koos lastega sisenemise sai sotsiaalmeedias karmi kriitika osaliseks. Üks ema kirjutas Facebookis, et lapsed asetati koertega samale tasemele.

Vanemad saavad siiski koos lastega olla Reini jõe liivaalal, kuid mitte õlleaia vahetus läheduses.

Weiss lasi laste jaoks randa rajada uue mänguala, mille ümber on aed, et nad õllenautijaid segama ei läheks.

Õlleaia omaniku sõnul võtsid vanemad tema kohta külastades sageli lastele süüa kaasa, mille tõttu tal jäi osa toitu müümata.

Weiss lisas, et laste mitte lubamine taga on ka turvalisusküsimus.

«Oli mitu juhtumit, milles uudishimulikud lapsed jõudsid kööki ning ükskord süütas laps rannas oleva palmi. Sellistel juhtudel jään mina kui omanik süüdi,» jätkas sakslane.

Hoolimata vanemate kriitikast, on palju ka neid, kes Weissi laste ja koerte keeldu pooldavad.

«Laste ja koerte keelamine on suurepärane idee, kuna on inimesi, kes soovivad rahu ja vaikust,» kirjutati Facebookis.

Teine kirjutaja rõhutas, et paljud emad ei vaata oma laste järele ning lapsed teevad siis pahandusi ja kiusavad teisi inimesi.

Oli ka neid emasid, kes Weissi sammu heaks kiitsid, sest nende sõnul on rannamõnude ja õllenautijate seas neid, kes tahavad lõõgastuda.

Weissi sõnul vastas ta teda ähvardanud isikutele väga viisakalt, et nad ei olegi tema õlleaias enam teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles