Teatriudegite üle-eestilise «Juunituuri» etendusest sai osa ligi 600 külastajat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Juunituur» Paides
«Juunituur» Paides Foto: Helena Tamm

Äsja lõppes TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala 10. lennu viimane ühine ettevõtmine - ringreis-lavastus «Juunituur». Nädala jooksul külastas üheteistkümnes linnas toimunud etendusi kokku ligi 600 inimest.

Ka väikekohtades nagu Rõuge ja Märjamaa olid inimesed teatritudengeid vaatama tulnud. Kogu «Juunituuri» keskmine saalide täituvus oli 70%, mis on oodatud publiku arvust paarkümmend protsenti kõrgem tulemus.

Rohke publikuarv oli üllatuseks mitmelpool ka kohalike kultuurimajade töötajatele, sest pooled etendusest toimusid päevasel ajal. Püstiaplausi teenisid teatri Must Kast ja Endla teatri värsked kutselised näitlejad välja nii Tallinnas kui ka Viljandis. Tallinnas tehti ühtlasi ka ligi 150-ne külastajaga publikurekord.

Foto: Helena Tamm

Juunituuri stsenarist ja lavastaja Kaija M Kalvet on publiku positiivse tagasiside ja õnnestunud tuuri üle rõõmus ja samas üllatunud: «Saalid olid täis ja publik võttis lavastuses kostunud naljad vahetu reaktsiooniga vastu. Valitud spetsiiilise teemaga ehk teatrikoolis õppimisega, aga ka unistuste nimel pingutamisega, leidsid enamus vaatajad kuuldud tagasiside põhjal oma suhte,» ütles Kalvet.

Foto: Must Kast

Juunituuril tegid kaasa: Birgit Landberg, Laura Niils, Kaija M Kalvet, Jaanika Tammaru, Liina Leinberg, Fatme Helge Leevald, Märt Koik, Rauno Polman, Kaarel Targo, Silver Kaljula, Lauri Mäesepp, Mihkel Kallaste, Lennart Peep, Sander Rebane, Karl Edgar Tammi, Kristo Veinberg ja Kristjan Lüüs.

Muusikud: Kaarel Kuusk ja Ainar Toit

Valgus: Jari Matsi

Heli: Peter Suškov

Piletimüük:Imbi Türk ja Ade Piht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles