Video ja pildid: Prantsusmaal valmib maailma suurim kruiisilaev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud reedel, 19. juunil lasti Prantsusmaal vette maailma suurim kruiisilaev, mis peaks oma esmareisi tegema 2016. aastal.

Hiiglaslik alus Harmony of the Seas ehitamist alustati 2013. aasta septembris Saint-Nazaire´i laevaehitusdokkides, kirjutab news.com.au.

Aluse kõrgus on 73 meetrit veejoonest ning pikkus 362 meetrit, olles 50 meetrit pikem kui Pariis kuulus Eiffeli torn. Veeväljasurve on umbes 100 000 tonni ning kiirus 23 sõlme.

Harmony of the Seas on paari meetri võrra laiem kui senised kõige suuremad kruiisilaevad Allure of the Seas ja Oasis of the Seas, mille laius on 60,5 meetrit.

Kõik kolm alust kuuluvad tuntud laevafirmale Royal Carribean Cruioses Ltd. ning operaatoriks on Royal Carribean International.

Harmony of the Seas ehitavad 2500 oskustöölist ning aluse valmimiseks kulub näiteks 90 000 ruutmeetrit vaipa ning 500 000 liitrit värvi.

Uue ristlusaluse katsetamine peaks algama 2016. aasta veebruari keskel ning esmareisi toimumisaeg on määratud aprilli või maisse. Harmony of the Seas peaks siis seilama Ühendkuningriigist Southamptonist Hispaaniasse Barcelonasse.

Aluse pardale mahub 6360 reisijat ja 2100 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles