Angelina Jolie külastas Türgis põgenikelaagrit: tegeleda tuleks probleemi algpõhjustega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näitlejanna Angelina Jolie, kes on ÜRO Pagulaste Ameti erisaadik, külastas eile Türgis asuvat põgenikelaagrit, mis on koduks sõja eest põgenenud süürlastele ja iraaklastele.

Tegemist oli Jolie kolmanda visiidiga Türki alates 2011. aastast, mil lahvatas Süüria konflikt, kirjutab Daily Mail. ÜRO andmetel ületab abivajavate Süüria pagulaste arv kahe miljoni piiri ja võib olla isegi suurem. Türgi on maailma suurim põgenike võõrustaja, pakkudes varjupaika ligi 1,6 miljonile inimesele.

Eelmisel nädalal avaldatud ÜRO raportist selgus, et kunagi ajaloos pole olnud maailmas nii palju pagulasi - üle maailma on kodudest ümberasustatud 59,5 miljonit inimest.

«Inimkannatused ja pagulus on plahvatuslikult kasvanud tasemele, millist pole kunagi varem nähtud,» ütles Jolie ja hoiatas, et süürlastel ja iraaklastel hakkavad turvalised kohad otsa saama, sest naaberriigid on jõudnud oma võimaluste piirini.

«Väga raske on leida ainumastki korda, kus meie, rahvusvaheline kogukond, oleksime otsustavalt tegelenud põgenikevoolu algpõhjustega,» märkis Jolie.

Arvude suurenedes otsivad paljud riigid paaniliselt viise, kuidas uute põgenike ees uks sulgeda. Ungari teatas hiljuti plaanist ehitada Serbia piirile nelja meetri kõrgune tara, et takistada Aasiast ja Aafrikast saabuvaid pagulasi. Immigratsioonivastased meeleolud levivad üle Euroopa.

«Põgenikel pole enam kohti, kuhu põgeneda,» ütles Jolie ja rõhutas vajadust olla «avatud ja tolerantne inimeste vastu, kellel ei ole võimalik koju naasta». 

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles