Tantsija pidi oma identiteeti tõestama tantsimisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdur-Rahim Jackson
Abdur-Rahim Jackson Foto: AFP / Scanpix

USA tantsija pidi Iisraeli lennujaama turvakontrollis oma identiteeti tõestama tantsimisega.

Alvin Ailey tantsutruppi kuuluv Abdur-Rahim Jacksoni arvates sattus ta Iisraeli turvakontrolli tähelepanu alla oma mosleminime tõttu, kirjutab foxnews.com.

Tantsija sõnul oli juhtumi juures eriti alandav see, et üks Iisraeli ametnikest soovitas tal oma eesnime ära vahetada.

Jacksoni sõnul kutsuti ta peaaegu kohe, kui nad olid Iisraelis maandunud, oma trupist kõrvale. Ta viidi eraldi ruumi, kus teda küsitleti ta päritolu ja nime kohta. Mees selgitas, et ta on USA tantsija ning tuli Iisraeli esinema

Ameeriklase sõnul nõudsid Iisraeli ametnikud, et ta neile oma tantsuoskust tõendaks.

«Tõusin siis toolilt püsti ja küsisin, et mida ma neile tantsima pean. Mul soovitati tantsida midagi sellist, mis neile tõendaks, et olen tantsija,» meenutas Jackson.

Mees lisas, et ta tegi oma etteaste ära ja ülekuulamine jätkus. Natuke hiljem pidi ta teist korda tantsima.

«Enne Iisraeli olin tantsinud ainult harjutussaalis ja laval, kuid mitte ametnike ees,» selgitas tantsija.

Jackson selgitas iisraellastele, et ta isa on moslem ja selle tõttu sai sellise eesnime. Mehe sõnul ei kasvatatud teda islami usu vaimus ning ta ei ole usklik. Ta jätkas, et on kihlatud Iisraeli päritolu naisega.

Iisraeli ametnikud ja USA saatkonna töötajad vabandasid hiljem tantsijale tekitatud ebamugavuste pärast. Jacksoni sõnul võttis ta vabandused vastu ja sellega vahejuhtum tema jaoks ka lõppes.

Iisraeli telekanalid kajastasid seda juhtumit, öeldes, et lennujaama turvakontroll on muutunud paranoiliseks.

Iisrael on Palestiina konflikti tõttu pidevas valvelolekus ja sellest tingituna rakendatakse riigi piiril ja selle siseselt  tugevdatud turvakontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles