Alan Adojaani teise raamatu «Elu läbi taksopeegli» esitlus Manna La Roosas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 17. juunil ilmus Alan Adojaanilt teine raamat «Elu läbi taksopeegli». Raamatuesitlus toimus Tallinna populaarses lokaalis Mnna La Roosa.

Foto: Meelis Tomson

Üllatavalt populaarseks osutunud debüütromaani "On nagu pole" suur tiraaž on tänaseks läbi müüdud ning huvi uue teose vastu juba enne ilmumist suur.

Foto: Erlend Štaub

Värske raamat on kirjutatud ajakirjandusliku uurimuse põhjal taksojuhtide põnevast elust ning seiklustest.

Tõepärasuse huvides ning info kogumiseks käis autor ka ise kursustel ning töötas paar kuud Tallinnas taksojuhina. Raamat koosneb taksojuhtide poolt räägitud juhtumitest ning intervjuudest põnevate persoonidega, mis paljastavad selle värvika ameti erinevaid telgitaguseid ja intriige.

Foto: Erlend Štaub

Raamatu iseloomustus:

See raamat viib sind värvikale reisile taksojuhtide sisekosmoses aset leidva argipäevase absurdi, huumori ning teinekord ka tragöödia radadele. On ju kõigile teada, et taksorooli keerajad puutuvad oma töös kokku väga erinevate inimeste ja maailmadega, satuvad seiklustesse ning paljud neist on ka ise vägagi omapärased karakterid.

Takso on märgiliseltki mitmefunktsiooniline ja mitmetähendusliku olemusega. Takso kui ühenduslüli algpunkti ja eesmärgi vahel, takso kui abivahend kuskile jõudmiseks, kõikvõimalikes kohtades käimiseks, kuskilt tulemiseks. Takso kui olukorra või aja päästja, teinekord ka elupäästja – seda nii kaudses kui vahel ka lausa otseses mõttes. Taksot võib vaadelda kui laeva, mis kruiisib erinevate maailmade vahel – maailmast, kus asud praegu, maailma, kuhu soovid minna.

Selle sümboolse laeva kiiluvees segunevad veealune ja veepealne maailm. Veealune ehk allmaailm: kus toimuvad hämarad asjad, patuelu ning öised sündmused, kus elavad koletised ja veidrad elukad, ja veepealne maailm, kus käiakse töö ja kodu vahet, aetakse igapäevaseid asju ja elatakse igati kombekalt ning kõik tundub normaalne ja inimesed ontlikud.

Foto: Erlend Štaub

Arteri peatoimetaja Triin Tammert, kirjanik Alan Adojaan, kirjastaja Tiina Ristimets

Taksolaeva kaptenil, kes algelist teleporditeenust pakub, on samuti palju rolle, mida tööpäeva jooksul tuleb sujuvalt sisse-välja lülitada. Taksojuht peab olema teenindaja, probleemilahendaja, abiline, psühholoog, kriisitöötaja, ja nagu siinsetest lugudestki lugeda, tuleb esineda veel kümnetes väga kummalistes rollides.

Taksojuhid peavad tegelema seksiteenuste ja narkootikumide jahtijatega, satuvad vedama hulle ja surnuid, päästavad nii inimeste kui loomade elusid ning võtavad vastu sünnitusi ja solvanguid. Need on vaid mõned käesoleva raamatu hetkedest.

Foto: Erlend Štaub

Alan Adojaan, Anu Saagim

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles