Jaagup Kreem teeb «Libahundist» muusikali

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem
Jaagup Kreem Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Rokkar Jaagup Kreem, kes juba aastaid Nukuteatris töötab, on taas muusikalikirjutamise käsile võtnud.


«Tuleval aastal täitub 100 aastat Eesti ever parima näidendi «Libahunt» sünnist,» ütles Kreem Uuno raadio hommikuprogrammis «Totaalne ärkamine». «Mõtlesin selleks puhuks [August] Kitzbergist muusikali teha.» «Libahunt» on August Kitzbergi tragöödia, mis esietendus 1911. aastal Endla teatris. See peetakse Kitzbergi hinnatuimaks teoseks.

Kreem on varemgi muusikale kirjutanud ning saatejuhid Aleksander Ots ja Vaiko Eplik avaldasid arvmust, et kui need õnnestuks välismaale müüa, siis võiks elu lõpuni jalad seina peale visata. «No «Romeos ja Julias» on hästi palju viiteid Eesti oludele,» seletas Kreem, miks see tükk välismaal huvitav ei pruugi tunduda. «Aga Kitzbergi teeme nii, et tegevus on «seal kuskil» ja aeg «millalgi siis». Nii peaksid otsad lahti jääma ning teos võib ka välismaale Eesti dramaturgiat tutvustama minna.

Hiljuti üllitas Kreem väikelastele mõeldud heliraamatu «Klaabu», mille teksti seadis ta Avo Paistiku raamatute põhjal ise ning helikujundus valmis koos Tiit Kikasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles