Fotonäitus pärimusmuusika aidas tähtsustab põlvkondade sidet

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika aida fuajees on võimalik nautida fotonäitust „Üle ühe põlve“, mis kõrvutab kangale trükituna vanaisa Kalju Mihkelsoni ning tema lapselapse Merli Antsmaa pilte.
Viljandi pärimusmuusika aida fuajees on võimalik nautida fotonäitust „Üle ühe põlve“, mis kõrvutab kangale trükituna vanaisa Kalju Mihkelsoni ning tema lapselapse Merli Antsmaa pilte. Foto: Margus Haav

5.-22. oktoobril on Viljandi pärimusmuusika aida fuajees võimalik nautida fotonäitust „Üle ühe põlve“, mis kõrvutab kangale trükituna vanaisa Kalju Mihkelsoni ning tema lapselapse Merli Antsmaa pilte.

Merli Antsmaa, kes on ka näituse koostaja ja kujundaja, rääkis, et pole kunagi vanaisa Kaljuga kohtunud, sest viimane lahkus siit ilmast 1976. aastal, kümme aastat enne tema sündi. „Vanaisa oli Pärnumaal külapiltnik. Mõne aja eest sattus üks osa tema fotodest minu kätte ja ma märkasin neis oma piltidega teatavaid sarnasusi. Nüüd julgen öelda, et just fotograafia on mul aidanud kadunud vanaisaga sidet leida. Noored võiks esivanematelt rohkem õppida, neid rohkem hinnata - mälestused on väärtus omaette,“ rääkis ta.

1986. aastal sündinud Merli Antsmaa on aktiivselt pildistamisega tegelenud 2006. aastast. Õppides Viljandi kultuuriakadeemias, on ta pildiliselt jäädvustanud ohtralt siinsete tantsijate, näitlejate ja muusikute eksamitöid ning kümneid Viljandi kultuurisündmusi.

Kalju Mihkelson (1931-1976) tegutses külapiltnikuna Pärnumaal Häädemeeste kandis. Tema fotodel domineerivad külainimesed igapäevaelu aga ka tähtpäevade kontekstis. Samas on ta teinud ka palju portreepilte. Pärimusmuusika Aidas näha olevad pildid on tehtud 1950. ja 1960. aastatel.

Järgmisena rändab näitus Pärnusse, Tartusse, Tallinnasse ja Rakverre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles