NUKU teatris esietendub visuaaltragöödia «Dorian Gray portree»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Dorian Gray portree»
«Dorian Gray portree» Foto: promo

Pühapäeval, 14. juunil, esietendub Heliose kinos NUKU teatri suvelavastus «Dorian Gray portree».

Viimati lavastati seda Oscar Wilde’i tuntuimat teost 22 aastat tagasi Ugala teatris. Lavastaja Vahur Keller sõnab, et Dorian Gray’ lugu on inimhinge tragöödia – romantiline ja kliiniliselt julm. «Wilde’i romaan on rikas, niivõrd peene ja tugeva psühholoogiaga,» lisab ta. Kirjaniku nauditavaid dialooge ja teravalt psühholoogilisi stseene kombineerib lavastaja koostöös kunstnik Britt Urbla Kelleri, videokunstnik Kristin Pärna ja koreograaf Renate Keerdiga tänapäevaste visuaalteatrilahendustega.

Foto: Indrek Rammus

«Nukuteater tähendab erinevaid vorme, mida lavastuses kasutame. Ühtegi nukku meil laval ei ole. Anname Wilde’i dialooge ja teravaid stseene edasi varju- ja füüsilise teatri elementidega. Loomulikult on olulisel kohal valguskujundus ja videoprojektsioon,» lisab Keller. Lavastusele on muusika loonud Liina Kullerkupp.

Foto: Indrek Rammus

Dorian on kütkestav noormees, kes armub enda portreesse. Ta on valmis andma oma hinge, et pilt võiks vananeda tema eest ja ta ise jääda igavesti nooreks. Tema soov täitub. Sellest sünnib kreekalik tragöödia, milles ei ole üheseid vastuseid ega moraali. Loo peategelast, noort dändit Dorian Grayd kehastab NUKU teatri näitleja Mart Müürisepp. Teistes osades astuvad üles Liivika Hanstin, Kaisa Selde, Lee Trei, Tarmo Männard, Andres Roosileht, Riho Rosberg, Are Uder, Riho Tammert ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu üliõpilased Jaune Kimmel ja Ringo Ramul.

Lavastus on mõeldud täiskasvanutele ning on alla 16-aastastele keelatud. Juba on välja müüdud mitu etendust juunis; juuli- ja augustikuu etendustele veel pileteid on. Piletid on müügil NUKU kassas (Nunne 8) ja Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles