Märt Avandi: Kristiina Ojulandi sõnavõtt pagulaste teemal on absurd kuubis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi nägi «Kreisiraadio» seniavaldamata sketše
Märt Avandi nägi «Kreisiraadio» seniavaldamata sketše Foto: ERR

Näitleja Märt Avandi tõdes, et ühiskonnas on igapäevast tigedust üha rohkem ning absurdsetest sõnavõttudest peab rääkima, et need lõpuks lahenduse saaksid.

«Absurdi leiab oi-oi kui palju. Me võime alati rääkida absurdi tippudest nagu endise välisministri Kristiina Ojulandi sõnavõtt pagulaste teemal, mis on absurd kuubis. Selliseid asju leiab nagu ka Jaak Madisoni sõnavõtud,» tõdes Avandi Raadio 2 saates «Suvehommik», vahendab Menu.

Avandi sõnul on kriitiline piir, mis puudutab võimet elada, olla ja rahu säilitada, ühiskonnas üha rohkem raskusi tekitav.

Ojuland avaldas mai lõpus Facebookis arvamust, et ühtegi Vahemere põgenikku ei tohiks Euroopasse lasta, sest valge rass on ohus.

«Järjekordselt näen täies tööjõus noort neegrit Itaalias raha kerjamas inimestelt, kes ausa tööga on oma lõunasöögi välja teeninud. Minu arvates tuleks alustada üle-euroopalist allkirjade kogumise kampaaniat selle eest, et mitte üks nn põgenik üle Vahemere ei pääseks,» kirjutas Ojuland. «Euroopa Liidus olemine ei tähenda Eesti ülekülvamist inimestega, kes meie sotsiaalsüsteemi peale trügivad! Eesti peab ELis ütlema selge EI Vahemere immigrantidele! See neegrite küsimus on Eesti jaoks eksistentsiaalne ja tagasipöördumatu. Kui lubame nad sisse, siis on ajalugu juba võimatu muuta. Täna tunnen mina valge inimesena, et valge rass on ohus.»

Hiljem väljendas Ojuland nördimust, et Facebook rassistliku avalduse pärast tema konto sulges: «Head sõbrad, teatan, et olen FB-s tagasi. Nimelt pani FB minu konto kinni, kuna julgesin siin ühte sõna kasutada! Vabandan kõikide ees, kelle sõnumitele ei ole jõudnud vastata. ja ma arvan, et kõik kirjad pole ka minuni jõudnud, kuna nad on kuhugi tsensuuri alla sattunud! Vot selline on siin keskkonnas sõnavabadus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles