Winston Churchill sisenes Suurbritannia albumimüügitabelisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winston Churchill
Winston Churchill Foto: Youtube

Briti peaminister II maailmasõja ajal Churchill on inspireerinud briti Kuningliku Lennuväe orkestrit, kes kasutas Churchilli kõnesid oma uuel plaadil.

Plaat pealkirjaga «Reach For The Skies» on briti albumimüügi edetabelis tõusnud neljandaks,  kirjutab thescriptmusic.com. Kõnealune plaat avaldati, et tähistada 70 aasta möödumist ühest II maailmasõja sõjalisest episoodist, mida tuntakse kui «Battle of Britain» (i. k võitlus Suurbritannia pärast).

1940. aasta suvel ja sügisel võttis Saksamaa lennuvägi Luftwaffe eesmärgiks saavutada ülemvõim Inglismaa kui saare lähistel Suurbritannia Kuningliku Lennuväe (RAF) üle.

Selleks pommitas Luftwaffe Inglismaa sadamalinnu ja hiljem lennukitehaseid. Väljend «Battle of Britain» sai kuulsaks Wintson Churchilli kõnest juunis 1940, kus ta ütles, et kui Suurbritannia suudab Hitlerile vastu seista, on maailmal, nagu seda seni tunti, lootust kestma jääda.

Albumiedetabeli esindaja Martin Talbot ütles, et kunagi varem pole peaministri osalusega plaati edetabelis olnud. «On tore, et Inglismaa rahvas on plaati ostma tõtanud,» sõnas Talbot.

Video kuulsa Churculli kõnega on lisatud allpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles