Rootsi uudisteankur vabandas, et nimetas immigrante «kebabitehnikuteks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kebab
Kebab Foto: SCANPIX

Rootsi uudisteankur Fredrik Ahl vabandas, et ta nimetas sisserännanuid «kebabitehnikuteks».

Ahl valmistus saateks, kuid see niiöelda must klipp läks kogemata eetrisse, kirjutab The Local.

43-aastane Ahl laulis ja imiteeris hääli klipis, mis läks eetrisse Rootsi riigitelevisooni Sörmlandi piirkonna uudisteprogrammis eile õhtul.

Uudisteankur ei olnud teadlik, et ta improvisatsioon vaatajateni jõudis.

Stockholmist lõunasse jäävas Huddinges elav 21-aastane Marcus Hagsten salvestas selle oma nutitelefoniga.

«Mu vanemad vaatasid uudistesaadet ning järsku kutsusid minu, et tegemist on jaburdusega. Uudisteankur hakkas järsku laulma ja improviseerima. Ma ei olnud varem mitte midagi sellist näinud,» selgitas rootslane.

Hagsteni sõnul kestis kummaline saade umbes üks tund.

Ahl edastas Eskilstuna kohta ka tööturu uudise, lisades et mitte keegi ei taha elada Eskilstunas ning siis leidis, et peab kõrvaklappe puhastama kõrvavaigust.

Kuid kõige skandaalsemaks osutus tema kommentaar Rootsi sisserännanute teemal öeldes, et «Rootsi tulevad hea haridusega insenerid, arstid ja kebabitehnikud».

«Kui keegi tunneb end solvatuna, siis ma vabandan. Pean jälgima, mida ütlen. Kui ma oleksin teadnud, et see must materjal läheb eetrisse, oleksin olnud ettevaatlikum. Enne saadet nalja visakamine aitab keskenduda. Olen oma loomuselt koomik ja mulle meeldib žargoon,» lausus Ahl.

Rootsi riigitelevisooni STV Sörmlandi telejaama juht Hans Zetterberg sõnas, et hoolimata tehnilistest uuringutest, ei suudetud teha kindlaks, kuidas see klipp eetrisse jõudis.

Ta lisas, et Ahl on nende üks parimaid uudisteankruid.

«Rääkisin juhtunust Fredrik Ahliga ja meil ei jää muud üle kui vabandada,» lisas Zetterberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles