Pildid: Kim Jong-uni kehakaal on jälle kasvanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist avaldati uued fotod,  millelt on näha, et ta kehakaal on järjekordselt  kasvanud.

Kui suur osa põhjakorealasi nälgib, siis 32-aastasel diktaator Kimil seda probleemi ei ole, kirjutab news.com.au.

Uued fotod avaldas Põhja-Korea uudisteagentuur ning neil on «suurt juhti» näha külastamas põllumajanduspiirkonda ning farme.

Kimil on peas panamakübar ning seljas kitsaste triipudega tume ülikond, mis kõhupiirkonnas üsna pingul näib olevat.

Teistel piltidel on Kimil seljas valge suvine särk ning ta seisab varsti avatavat lastekodu juures.

Lõuna-Korea meedia teatel armastab Kim hästi süüa ja juua ning ta üheks lemmikuks on Prantsuse brändi. Lõunakorealastest tervishoiuspetsialistide arvates on naaberriigi juhi kehakaalu kõikumine ja nüüdne kerkimine ohtlik ning võib mitmeid probleeme, kaasa arvatud südame- ja veresoonkonna haigusi põhjustada.

Põhja-Korea liider on varasemal ajal paaril korral niiöelda pildilt kadunud, kuna ta on vajanud kehakaalu tõttu haiglaravi ja liigeseoperatsioone.

Lõuna-Korea arstide arvates on juhi liigeseprobleemid tingitud ta ülekaalust.

Sotsiaalmeedias muiatakse, et Kim Jong-uni suur kehakaal võib tema arvates näidata, et ta on juht.

«Kui ta oleks väiksem ja kõhnem, siis ei pandaks teda tähele ega võetaks tõsiselt,» teatati.

Ühe kommenteerija arvates ei ole Kimil vist mitte kunagi tulnud mõttesse, et ta võiks treenida, õigesti toituda ega maovähendusoperatsiooni teha lasta.

Nii Põhja-Korea lähiriikides kui mujal läänes jälgitakse teateid Kimi tervise kohta, kuna ei ole teada, mis hakkab juhtuma, kui ta peaks ootamatult surema.

Paariariigis Põhja-Koreas on olemas tuumarelvad, millega see riik on mitmel korral läänt ähvardatud ning kui need peaks valede isikute kätte langema, siis ei olevat enam keegi kaitstud.

Lääne politoloogide arvates on Põhja-Korea ladvikus üsna palju neid, kes tahaksid Kimi dünastia asemel ise seda riiki valitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles