Pildid: Vene kasakad asusid Berliini poole teele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõni aeg tagasi lõid meedias laineid Venemaa presidendi Vladimir Putini meelsed Ööhundid, kuid nüüd on Venemaalt uus «laine» Saksamaa pealinna Berliini poole suundumas.

Ürituse juht Pavel Moštšalkov teatas, et Vene kasakad asusid eile hobustel Moskvast teele ja loodavad Berliini jõuda 22. juuliks, edastab The Local.

Kasakad tahavad ratsutada läbi Valgevene ja Poola ning sealt edasi Saksamaale. Nende eesmärgiks on liikuda sama teed mööda, mida mööda liikus Nõukogude Liidu Punaarmee ratsaväeosa Teise maailmasõja ajal.

«Tegemist ei ole poliitilist sõnumit kandva aktsiooniga, vaid  rahvaste sõprust edendava üritusega. Sakslased on meie tulekust vaimustuses,» lisas Moštšalkov.

Vene kasakatel on seljas sõjaväevormid, kaasas mõõgad ning Venemaa lipud.

Väljaanne Bild kommenteris lakooniliselt, et pärast mootorrattureid saabuvad Venemaalt ratsanikud.

Venemaa mootorrattaklubi Ööhundid liikmed jõudsid Berliini 8. mail tähistamaks Teise maailmasõja lõppu. Poola ei lubanud neid läbi riigi sõita, kuid Austria lubas.

Ööhundid ei saanud Saksa viisasid, et nad oleks saanud lennukiga Berliini saabuda.

On selgusetu, miks kasakad nüüd liiguvad Berliini nõukogude ratsaarmee teekonda eeskujuks võttes. Ajaloost on teada, et pärast Oktoobrirevolutsiooni represseeriti Venemaal kasakaid, keda peeti tsaarirežiimiga seotuteks. Teise maailmasõja ajal võitlesid paljud kasakad koos natsiarmeega.

Tuhanded kasakad  saadeti pärast Teist maailmasõda brittide ja ameeriklaste poolt Nõukogude Liitu tagasi, kus nad hukati või saadeti sunnitöölaagrisse süüdistatuna riigireetmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles