Pildid ja video: Pariisi Pont des Arts sillalt eemaldatakse «armulukud»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa Pariisi võimude käsul alustati täna Pont des Arts sillalt niinimetatud armulukkude eemaldamist.

Kuulsa Eiffeli torni läheduses asuvalt sillalt eemaldatakse lukud, kuna silla piirded ei pea enam nende raskusele vastu, edastab AFP.

2014. aastal kukkus sillalt ära pooleteise meetri pikkune osa, millel oli liigselt lukke.

Sellele sillaosale pandi traatvõrgu asemel pleksiklaas ning siis anti noortele armunutele soovitus teha seal selfie´sid ning mitte panna enam lukke.

Pont des Arts sillal sai «armulukkude» traditsioon alguse 2008. aastal. Sillavõre külge pandud graveeritud nimega luku võtme aga viskasid noored armunud Seine`i jõkke.

Lisaks Pont des Arts´ile hakati lukke panema ka teistele Pariisi sildadele. Näiteks kuulsast katedraalist Notre Dame`ist põhja jääv sild Pont de l`Archeveche on samuti paksult lukke täis.

Praeguses aktsioonis eemaldatakse Pariisi sildadelt umbes üks miljon lukku, mille kõigi kaal kokku on 45 tonni. Sildadele pannakse suve jooksul uued läbipaistvad piirded.

Turisimifirmad ja giidid peavad lukkude eemaldamist ja uute piirete panemist negatiivseks, kuna lukkude puhul oli tegemist turismiatraktsiooniga.

Pariisi võimud veeretasid lukkude eemaldamise otsust nagu «kuuma kartulit» mitu aastat, kuid pärast 2014. aasta õnnetust langetati otsus need eemaldada ja teha sillad ohutumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles