Stjuardessid ei andnud mosleminaisele Coca-Colat, kuna kartsid et ta kasutab seda relvana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline Coca-Cola ja dieet Coca-Cola
Tavaline Coca-Cola ja dieet Coca-Cola Foto: SCANPIX

USA lennufirma United Airlines pardateenindajad ei andnud mosleminaisele dieet Coca-Colat, kuna nad kartsid, et ta kasutab purki kaasreisijate ründamiseks.

Juhtum leidis aset möödunud reedel Tahera Ahmadiga, kes lendas Chicagost Washingtoni, edastab news.com.au.

Illinoisi osariigis Evanstonis Northwesterni ülikoolis töötav 31-aastane Ahmad teavitas temaga juhtunust Facebookis öeldes, et tal tulid sellist alandust kogedes pisarad silma.

Naise kinnitusel palus ta stjuardessidelt avamata dieet Coca-Cola purki hügieenilistel põhjustel.

Stjuardess vastas: «Meil ei ole lubatud reisijatele anda avamata joogipurke, kuna nad võivad neid lennuki pardal relvana kasutada».

Ahmedi sõnul anti ühele kaasreisijale küll ta palve peale avamata joogipurk.

Kui naine küsis kaasreisijalt, kas ta nägi diskrimineerimist, vastas mees: «Pane oma suu kinni, kuradi moslem. Kui sa seda ei tee, siis topin purgi sulle suhu».

Ahmed puhkes nutma, kuna tundis end solvatuna.

Ta kirjutas hiljem Facebookis, et islamofoobia on laialt levinud. Naise sõnul ei ole ta äärmusmoslem, vaid mõõdukas ning juhtumi ajal oli tal peas mosleminaistele omane rätik.

United Airlines esindaja teatel tahtsid nad pardal toimunud olukorra lahendada ning nad vestlesid naisega pärast lennuki maandumist Washingtonis.

Ahmadi kinnitusel on talle varem vastu tuldud ja serveeritud kinnine joogipurk, kuid tema arvates oli sel lennul tegemist diskrimineerimisega, kuna ta on moslem.

Ahmad on tuntud isik, kuna ta sai 2014. aastal USA presidendilt Barack Obamalt tunnustuse kui USA juhtiv mosleminaine.

Facebooki kasutajad kritiseerisid stjuardesside islamofoobilist käitumist ning soovitasid United Airlinesi lende boikoteerida.

Lennufirma teatas, et juhtumit uuritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles