Esmakordselt Eestis - maailmakuulus Hiina Rahvusliku Pekingi Ooperiteatri suurlavastus “Yangide naiskindralid”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul etendus Nordea Kontserdimajas esmakordselt Eestis maailmakuulus Hiina Rahvusliku Pekingi Ooperiteatri suurlavastus “Yangide naiskindralid”. Ajaloolisel ainestikul põhinevas etenduses osales 65-liikmeline trupp, mille esilauljad olid Aasia ooperimaailma tähed Li Shengsu ja Yu Kuizhi.

Foto: Viktor Burkivski

Tallinna toodi kaasa 6,5 tonni etenduseks vajalikke lavadekoratsioone, kostüüme ja muid tarvikuid. Nii laulmismaneer kui kõik ooperis kasutatavad kostüümid, žestid, näomaalingud ja maskid on ajastutruud.

Foto: Viktor Burkivski

Hiina traditsiooniline ooper erineb oluliselt lääne klassikalistest ooperitest, kujutades endast stiliseeritud sünteesi laulmisest, näitlemisest, dialoogidest, tantsust, akrobaa- tikast, võitluskunstidest, värvikatest kostüümidest ja sümboolse tähendusega näomaalingutest.

Foto: Viktor Burkivski

Pekingi ooperi etendus toimus ida muusika festivali Orient raames. Festival jätkub kuni pühapäevani Kadrioru pargi kontserditelgis:

Rohkem infot:

festivalorient.com 

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles