Kui sööd rabarberit, tasuks juua ka piima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarber
Rabarber Foto: SCANPIX

Praegusel kevadisel ajal on rabarberid mahlased ja neid on õige aeg süüa.

Suurepärane maiuspala aga ei pruugi temas leiduvate ainete tõttu kõigile sobida, kirjutab iltalehti.fi.

Rabarber sisaldab peale C-vitamiini ka kaltsiumit ja kaaliumit.

Samas on rabarberis ka oblikhapet, mis seob veres kaltsiumit ning see võib kaasa tuua  kaltsiumi vähesuse organismis.  

Seega tasuks rabarberit nautides tarbida ka piimatooteid, sest see tagab organismile vajaliku kaltsiumikoguse.

Rabarberikoogi või –kisselliga koos sobib nii piim, jäätis kui vanillikaste.

Kõigile ei pruugi rabarber toiduks sobida, sest oblikhape võib halvendada näiteks artriiti ja liigeshaigusi põdevate inimeste tervislikku seisundit.

Rabarberi lehed on mürgised ja neid ei tasuks süüa ega neid kasutada ka toiduainete alusena.

Rabarber (Rheum) kuulub tatraliste sugukonda ning maailmas on teada umbes 30 rabarberiliiki.

Algselt kasutati söögiks rabarberi juuri, kuid hiljem leiti, et varred on toiduks sobivamad. Rabarberi varte värvus varieerub helerohelisest tumepunaseni.

Põhjamaades peetakse rabarberit esimeseks kevadiseks vitamiiniallikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles