Koit Toome «20 aastat laval» suurkontsert toimub Õllesummeril

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Laula mu laulu", Jaanus Saks ja Koit Toome
"Laula mu laulu", Jaanus Saks ja Koit Toome Foto: Marko Mäestjärv

Koit Toome tähistab laupäeval, 4 .juulil oma 20. lavaaastat suurkontserdiga Õllesummeri pealaval. «20 aastat laval» toimub täiendatud koosseisus ning külalisesinejatena teevad kaasa Maarja, Sarah, Getter Jaani ja Jaanus Saks.

«Õllesummeri pealava annab võimaluse teha kontsert suurelt ja võimsalt,» ütles Koit Toome. «Lisaks külalistele seon programmi ka «Su nägu kõlab tuttavalt» ja «Laula mu laulu» pärle,» lisas artist. «See on teatud mõttes retrospektiiv ja mõnus rännak läbi nende 20 aasta – kõike on ju olnud – Code One, Eurovisioonil osalemine, siis esimene sooloplaat, muusikalid ning uus hingamine alates albumist «Kaugele siit»,» seletab Koit Toome.

Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansari sõnul on Koit Toome kogu festivali ajaloos üks eredamaid tähti ja on andnud suuri ning rahvarohkeid kontserte. „Pean temast kui inimesest ja artistist väga lugu, sest Koit ei tee kunagi järeleandmisi laval ja on alati hea koostööpartner,” ütles Õllesummeri peakorraldaja.

Foto: promo

Koit Toome «20 aastat laval» järel esineb Õllesummeri pealaval poproki superstaar The Cardigans. Õllesummeri päevapiletid on eelmüügis Piletilevis hinnaga 19 eurot.

Laulja lavatee algas 1995. aastal ansamblis Code One. Peale koosluse lagunemist alustas Koit Toome soolokarjääri. 1998. aastal esines ta Eurovisioonil lauluga «Mere lapsed». 1999. aastal ilmus laulja esimene sooloplaat. Teiseks stuudioalbumiks oli duettide kogumik «Puudutus». 2007. ilmus Koit Toome album «Allikas».

Artist on osalenud mitmetes muusikalides nagu «Hüljatud», «West Side Story», «Miss Saigon» jt. 2007. aastal osales Koit Toome populaarses telesaates «Tantsud tähtedega» võites publiku lemmiku auhinna. 2013. aastal võitis Koit Toome telesaate «Su nägu kõlab tuttavalt».

2010. aastal ilmus Koit Toome suure populaarsuse saavutanud album «Kaugele siit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles