Rahvas on pahane! Pagulaste vastane Facebooki leht kogub fänne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao küla pagulaskeskuse elanike elu ja tegemised nende kaasuste menetlemise ajal. 17APR14vFoto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Vao küla pagulaskeskuse elanike elu ja tegemised nende kaasuste menetlemise ajal. 17APR14vFoto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES Foto: JAANUS LENSMENT/

Viimasel ajal on eestis aktuaalseks teemaks pagulaste vastu võtmine. Siiani on jäänud mulje, nagu oleks enamik rahvastikust selle vastu ning hiljuti võttis samal teemal sõna ka endine välisminister, Kristiina Ojuland.

Facebooki leht «Pagulaste VASTU» on samuti aktiivselt fänne koguma hakanud.

Lehe kirjelduses seisab kirjas:

«Leht on loodud eesmärgiga pakkuda väljund inimestele oma meelsuse ja vastuseisu väljendamiseks seoses nn. põgenike temaatikaga. 

Foto: SCANPIX

Majanduspõgenikud ei ole päriselt põgenikud ning inimesed, keda ähvardab reaalne hädaoht on mõistlik aidata neile kultuurilt ja mentaliteedilt lähedamal olevatesse naabermaadesse. Multikultuursus ja juurtetus ei ole meie väärtused, vaid sügav austus lisaks konfliktikolletes kannatavate inimeste ees ka rahvuskultuuride õiguse suhtes olla olemas just sellisena nagu nad evolutsioonilisel teel välja kujunenud on.

Parim viis hädasolijate aitamiseks tegelikkuses ja mitte loosungites on teha seda kohapeal, vajadusel luues kas või vastavad põgenikelaagrid. Konfliktid ei lõppe maailmas ealeski, kogu ülejäänud ilma Euroopasse asustamine pole korrektne ei moraalsetel ega ka puhtpraktilistel kaalutlustel. Kaugete maade probleemide enese juurde toomine on bensiiniga tulekahju kustutamine ja taoline eluohtlikule käitumisele tagantõhutamine saab vaid kaasa tuua enesega veelgi suuremad surmade arvud ja kasumid inimsmugeldajatele ning terroristidele. See ei ole inimeste aitamine, see ei ole lahendus ega põhjustega tegelemine. See on end üha uuesti taastootev probleemide ahel. Nõiaring. 

Oleme kategooriliselt Euroopasse illegaalide ning meile võõra kultuurilise taustaga põgenikemasside lubamise vastu ning kohapealse, reaalse, abi osutamise poolt, ja seisame ka meie riigi ja rahvuse suveräänsuse ning kestmajäämise eest.»

Ametlikuks veebileheks on aga märgitud http://www.pagulane.ee/

Kes on Facebooki lehe autoriks jääb hetkel müsteeriumiks.

Milline on teie seisukoht pagulaste küsimuses?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles