Galerii peaproovist! Täna etendub «High School Musical» õpilaste esituses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkoolimuusikali tegelased  astuvad Triin Simsoni poolt kujundatud lavale täna, 29. mail kell 19.00 Peetri põhikooli (Pargi tn 6, Peetri alevik) võimlas. Lavastuses esitatakse nuku -  ja noorsooteatri teatri tõlgitud tekste ja liigutakse Merleen Laanemägi tantsuseadete järgi.  Laulude selgeks õpetamisel on olnud muusikalisele juhile abiks Liisi Jalukse.

Keskkoolimuusikali muusikaline juht ja endine Rahvusooper Estonia laulja Kätlin Truus ütles, et noorte seas armastatud lugu jutustavad Superstaari saates osalenud kaks noormeest Erki Limbakil ja Kauro Tafitsukil, 80 Peetri põhikooli õpilast, 20 JJ-street tantsijat ja 3 kooli õpetajat või töötajat.

«Oleme harjutanud tantse ja laule juba pool aastat ning kogu lavastuse ettevalmistamisega tegelenud eelmise aasta sügisest,» kõneles Kätlin Truus, kes möödunud talvel tõi enam kui saja lapse osalusel lavale muusikalavastuse Talvemuinasjutt.

Miljonite lemmik «High School Musical»  on kogunud  populaarsust ka Eestis tänu nuku - ja noorsooteatri samanimelisele lavastusele.

Peategelased on 6 B klassi õpilased Janeli Toomet ja Karl-Oliver Treilmann. Osades on Peetri köögi abitöölisena ametis olev Agnes Mätas, kehalise kasvatuse õpetaja Mihkel Allikmäe ja ajalooõpetaja Rainer Kaasik-Aaslav.

«Lastega koos suurlavastus elluviimine on ülimalt meeldiv väljakutse.  Meil on nii palju andekaid ja särasilmseid lapsi ning noori siin Peetris, et patt oleks kõik see varju jätta,» kõneles Kätlin Truus, kes on õppinud ooperilaulu ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning omandanud ooperilaulu erialal magistrikraadi.

Etendus on vaatajatele tasuta, kuid keelatud ei ole annetada, kui suurlavastus Peetri noorte ja  kooli töötajate esituses meeldib. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles