Bulgaarias ennetatakse halbade vaimude tekitatavaid liiklusõnnetusi suhkruga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkur
Suhkur Foto: SCANPIX

Bulgaarias Nova Zagoras raputatakse sõiduteedele suhkrut, kuna see aitavat kurjade vaimude poolt esile kutsutavaid liiklusõnnetusi ennetada.

Selle aktsiooni algatas linnapea Nikolai Grozev, kes viskas neljale põhimagistraalile 50 kilogrammi suhkrut, edastab BBC.

Grozevi sõnul käis selle idee pärast väga raskeid liiklusõnnetusi välja üks lasteaiakasvataja.

Nova Zagoras leidis nädal tagasi aset liiklusõnnetused, milles kaotasid elu kaks politseinikku ja kaks noormeest ning viis inimest said vigastada.

«Rahvatarkuse järgi saab kurje vaime peletada suhkruga. See peaks kehtima ka teede kohta. Palusin oma majapidajannal suure koguse suhkrut osta ning Puistasin selle Nova Zagora neljale põhiteele,» teatas linnapea.

Grozevi sõnul oli tegemist sümboolse žestiga, millega kutsutakse bulgaarlasi liikluses olema ettevaatlikumad.

Meedia arvates oli linnapea poolne samm siiski poliitiline žest, kuna kohalikud valimised on varsti ukse ees.

Bulgaaria maapiirkondades usutakse seni üsna palju üleloomulikesse jõududesse ning kurjade vaimude vastu pannake mängu iidne rahvatarkus.

Nova Zagoras elab ka Bulgaaria praegusaja kuulsaim ennustaja Slava Sevrjukova ning seal püstitati hiljuti monument «vanaisa» Vlaicho Zhelevile, kes oli samuti tuntud.

Mitte kõik ei ole rahul, et linnavõimud pöörduvad ennustajate ja nõidade poole.

Lähedase Sliveni õigesusu kiriku preester, isa Silvester on juba pikka aega ennustajate vastu «sõdinud». Tema arvates on linnapea Grozev ajupestud ning tema teod võivad jumala viha linnale kaela tuua.

«Nova Zagora võib saada jumala viha osaliseks ning ümbruskonna farmide viljasaak on varasemaga võrreldes väiksem,» lausus preester.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles