43 protsenti prantslastest ei pese end igapäevaselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Prantsusmaal hiljuti tehtud uuring näitas, et 43 protsenti inimesi ei pese end iga päev ning iga päev peseb end 57 protsenti.

Küsitletutest 24 protsenti tunnistas, et pesevad end paari päeva järel ning 11 protsenti peseb end 3 – 4 päeva järel, edastab The Local.  

Kaheksa protsenti peseb end iga 4 – 7 päeva järel.

Prantslased veedavad võtavad keskmiselt dušši üheksa minutit ning on vannis 25 minutit.

Prantsusmaa hügieeniteadlaste sõnul jätab prantslaste kehapuhtus soovida.

Möödunud aastal avaldatud statistika kohaselt kaotavad Prantsuse firmad aastas 14,5 miljardit eurot selle tõttu, et töötajad peavad mittehügieeniliste kolleegide järel koristama või siis puhast WCd otsima, selle asemel et tööd teha.

Kaotatud aeg võrdub igal aastal 2,3 tööpäevaga töötaja kohta.

«Prantsusmaal ei taheta tunnistada, et vilets isiklik hügieen on seotud haiguste levikuga. Hügieen saab alguse käte pesemisest pärast WC kasutamist. Osas riikides teevad inimesed seda hea kasvatuse tõttu automaatselt, prantslased on selle suhtes nagu «sead»,» kirjutas Prantsuse hügieenifirma Initial France juht Virginia Mallet väljaandes Le Figaro.

Lisaks prantslaste hügieenile uuriti ka nende veekasutust.

97 protsendil prantslastel on pesumasin ning 91 protsenti peseb pesu igal nädalal vähemalt üks kord. Üheksa protsenti peseb pesu iga päev, nende seas on enim väikelastega perekondi. Umbes 70 protsendil prantslastest on nõudepesumasin, kuid seda kasutatakse harvemini kui pesumasinat.

Uuring näitas, et prantslased hoiavad vett kokku. 88 protsenti keerab hambaid pestes kraani kinni, mitte ei lase veel joosta. 69 protsenti laseb kraanikaussi vett, kui peseb nõusid ning keerab kraani lahti vaid siis, kui nõusid loputab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles