Saksamaa siseministeeriumi WC-st varastati prill-lauad ja WC-paber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa siseministeeriumi uus hoone
Saksamaa siseministeeriumi uus hoone Foto: SCANPIX

Berliinis asuva Saksamaa siseministeeriumi uue hoone WC-st varastati prill-lauad, veekraanid ja WC-paber.

Ministeeriumi esindaja sõnas meediale, et hoone valmis alles ning nad kolisid sisse, kuid tualettide kasutamisega on tekkinud probleeme, edastab The Local.

«WCsid ei ole võimalik kasutada, kuna mitmed vajalikud asjad lihtsalt varastati. See tekitab pingeid,» teatas üks ministeeriumi töötaja.

Väljaande Berliner Zeitung andmetel on 208 miljonit eurot maksma läinud uuest hoonest viidud veel mitmeid esemeid, mis ei olnud tualettides.

Saksamaa siseministeeriumi töötajad asusid seal tööle juba aprillis ning järkjärgult on püütud puuduvate objektide asemele uued osta.

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul ei ole neil aimugi, kes selle varguse taga on.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil valitsushoonest on varastatud. Selle aasta märtsis viisid vargad Saksamaa luureagentuuri BND uuest hoonest osa torustikust. Tekkis leke, mis kahjustas hoonet märgatavalt.

Saksamaa siseminister Thomas de Maizière võttis hiljuti varguste teemal sõna, kuna sellised juhtumid on sagenenud. Ta soovitas sakslastel olla oma vara suhtes tähelepanelikumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles