Kadriorg täitub täna Zanzibari, India ja Taiwani helidega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorg täitub täna Zanzibari, India ja Taiwani helidega
Kadriorg täitub täna Zanzibari, India ja Taiwani helidega Foto: promo

Täna saab ida muusika festivalil Orient kuulata india klassikalise instrumentaal- ja vokaalmuusika virtuoose. Hilisõhtune kontsert tutvustab algupärast Taiwani a capella vokaalansamblit O-Kai Singers. Aasia ja aafrika pärimuskultuure ühendav Orient kestab pühapäevani.

Kadrioru pargis Oriendi kontserditelgis esinevad täna kel 19 Kalkutast pärit tunnustatud india kheyal’i laulja Shirin Sengputa, keda saadab tabla’l Rupak Bhattacharjee. Samal kontserdil esineb ka india klassikalise keelpillimuusika hinnatuimaid virtuoose ning traditisoonide järgijaid Ranajit Sengputa.

Taiwani hõimulaule ja hiina rahvalaule esitavad O-Kai Singers’i lauljad astuvad lavale kell 22. Viieliikmeline vokaalansambel on üks tunnustatuimaid Taiwani rahvalaulude esitajaid. O-Kai Singersi esinemise ees on võimalik kuulata Zanzibarilt pärit taarabi laulikut Samir Ally Salimi.

Oriendi kava sisaldab sel aastal kokku 9 maa iidseid traditsioone muusika-, tantsu- ja riituste vallas.

Orient jätkub:

28. mai   Hiina Riiklik Pekingi Ooperikompanii – suurlavastus “Yangide naiskindralid” Nordea Kontserdimajas

29. mai   Taner Akyoli trio Kurdistanist

30. mai   Kurgulauluansambel Ülger Hakassiast (Lõuna-Siber)  &

Shona hõimu šamanistlik rituaal Zimbabwest

31. mai   Siiami kuninglik tants Taist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles